Nanobook minilaptop

Annet Smith

, ,


Bij Gadgetzone stond weer een gadget om van te watertanden: de Nanobook van VIA Technologies. Welliswaar alleen nog een reference design, maar volgens Gadgetzone zal hij in Europa door Packard Bell op de markt worden gebracht voor rond de 420 euro (600 dollar). Als ze de prijs tenminste eerlijk omrekenen, want de dollarprijs is vaak toch wel een stuk lager dan die in euro's.


Bezwaren die je wel eens hoort bij het inzetten van laptops op scholen zijn dat ze zwaar zijn, veel ruimte in een tas innemen en stroom slurpen. Dat los je met een Nanobook grotendeels op. De specificaties:

" De NanoBook is uitgerust met een 1,2GHz VIA C7-M processor, tot 1GB DDR2 RAM, een 30/60GB harddisk, twee ingebouwde speakers, een microfoon, audio-uitgang, 4-in-1 geheugenkaartlezer, Wifi 802.11g en Bluetooth. Het besturingssysteem is Windows XP. Vista is ook mogelijk, maar dan alleen de Basic-versie en dat gaat ten koste van de levensduur van de batterij (met XP 5 uur). Een opvallende noviteit is het gedeelte rechts van het scherm. Daarin kunnen zogeheten MobilityPLUS Modules in worden geplaatst, oftewel optionele, kleine USB-apparaten, zoals een Bluetooth VoIP-telefoon, een GPS-unit, een 3G/CDMA-adapter en een wereldklok. Het apparaatje weegt 850 gram en heeft afmetingen van 230 x 171 x 29,4 mm. De prijs wordt 600 dollar." En dan heb ik het nog niet gehad over de fruitige kleurtjes waarin hij geleverd kan worden!

Wanneer het apparaat op de markt komt is onduidelijk, maar als hij er is, en ik heb nog wat geld ergens liggen, dan is ie voor mij!

Bookmark and Share
3 Responses to "Nanobook minilaptop"
woensdag, 21 november, 2007
Inmiddels ligt deze notebook in de schappen.

Packard Bell zal in Europa de notebooks verkopen onder de serie naam:
PACKARD BELL EASYNOTE XS
Momenteel 600 euro in Nederland:

http://www.dixons.nl/De_online_winkel/ProductDetail/xp/shop/computers/notebooks/PACKARD+BELL+EasyNote+XS20-005+notebook.7096590/default.aspx
woensdag, 21 november, 2007
Een klein film voorbeeldje van de oorspronkelijke VIA Nanobook met de Easynote er naast:
http://www.youtube.com/watch?v=DLR8wLDFtCU
Ted said :
zondag, 04 mei, 2008
We krijgen deze variant binnen de umpc zakelijk met touchscreen en webcam. Deze is veel uitgebreider dan de PB Esasynote XS. Verder heeft onze umpc een 60 GB harddisk ipv 30 GB. Veel uitbereiding mogelijkheden zoals VIOP telefoon en GPS module voor navigatie en DVB-t voor TV te kijken met deze UMPC !

We leveren hem uit met of zonder syteem vanaf 539 Euro inclusief BTW en Gratis Verzendkosten.

Kijk eens op http://www.laptoppen.nl/product-85-UMPC-ZAKELIJK-KAAL.html

Binnenkort komen er weer diverse nieuwe umpc modellen bij ons binnen.

Hou onze website maar in de gaten en als je wilt dan kan ik u op de hoogte houden als u dat wilt ?

Met vriendelijke groet,

Ted
www.Laptoppen.nl

Een reactie posten