31.8.07

(0) Comments

Van twee walletjes

Annet Smith

,


Ik kreeg weer eens een reclamemailtje van PDAshop.nl en daar staan vaak interessante links in naar de nieuwste gadgets. Mijn oog viel deze keer op een Adapt UMPC (de MX1200), die met slechts €729,- een hele aardige aanschaf is. Ik heb wat zitten rondkijken in reviews en moet zeggen dat het kleine apparaat toch behoorlijk wat kan. Zo heeft de MX1200 1 GB geheugen, een 1,2 GHz processor, 60 GB harde schijf, draait hij Vista Home Premium en zitten er drie usb-poorten, een SD kaartlezer, bluetooth en draadloos internet op. Zelfs een webcam ontbreekt niet!
Bijna had ik hem naar mijn winkelwagentje geklikt toen mijn oog viel op een nog interessanter apparaat, de HTC Shift. Het apparaat is nog niet verkrijgbaar, maar belooft een nieuwe kant op te gaan wat betreft draagbaar computeren. Zo is het allereerst een volwaardige UMPC, met Vista Business erop, maar daarnaast heeft het apparaat ook GPRS, EDGE en UMTS/HSDPA! Daardoor krijg je veel makkelijker toegang tot het internet en kan je ermee bellen, waar je ook bent. Een bijkomend voordeel is ook nog dat er een bijna volwaardig toetsenbord aan vast zit, wat bij veel UMPC's nog ontbreekt. Ik ben al jaren een fan van HTC producten (mijn telefoons waren tot nu toe ook allemaal van HTC ) dus verwacht hier veel van.
Nou ben ik wel bang dat deze beduidend meer gaat kosten dan die Adapt, maar ik wacht toch nog even af wat eruit komt. Volgens Gadgetzone komt hij in het derde kwartaal op de markt, bij LetsGoDigital staat vierde kwartaal, maaar lang kan het niet meer duren.

Bookmark and Share
0 Responses to "Van twee walletjes"

Een reactie posten