4.10.07

(6) Comments

Live Writer

Annet Smith


In de weblog Microsoft in het onderwijs van Remco Ploeg, kwam ik vandaag een bericht tegen over een nieuwe versie van Windows Live Writer. Hij schrijft het volgende:

" Met dit programma kan je onzettend makkelijk posts voor je weblog maken. Het ondersteund ondertussen al heel veel verschillende blogservers:

- Blogger
- Wordpress
- Community Server
- TypePad
- Microsoft Office SharePoint Server 2007
- en nog meer

Maar de meest interessant voor mij, is toch wel SharePoint. Je kan dus nu vanuit Windows Live Writer (net als vanuit Microsoft Word) op je blog binnen SharePoint posts maken vanuit dit programma. Ik vind het een ontzettend makkelijk programma, omdat ik vanuit 1 programma al mijn verschillende blogs kan onderhouden. Het programma werkt ook onzettend makkelijk, zo kan je makkelijk foto's in je post mee versturen (de foto's worden automatisch geupload) en natuurlijk kan je ook video's van SoapBox direct in je posts integreren."

Toen ik er wat verder naar zocht, bleek dat intussen al diverse edu-bloggers ermee werken of gewerkt hebben. Dat heb ik dus ook maar eens gedownload en geinstalleerd. Deze post komt uit het programma (zie de screenshot). Je meldt eenvoudig je weblog aan (in mijn geval van Blogger), met wachtwoord en gebruikersnaam en de gegevens worden opgehaald. Vervolgens tik je je bericht en drukt dan op publiceren. Je kunt oko een bericht eerst als concept opslaan en er later aan verder werken.

Je kunt gewoon tikken, of je kiest voor bewerking van de HTML. Je kunt zaken toevoegen als hyperlinks, afbeeldingen, tabellen, kaarten, tags en video. En als je meerdere weblogs hebt zet je ze gewoon allemaal hier bij elkaar. Ik heb er intussen de weblog van Kennisnet ambassadeurs (= Wordpress), mijn eigen weblog en een weblog die ik bijhoudt op een Sharepoint omgeving van de school in gezet. Je switcht vervolgens tussen de weblogs en zo kun je een bericht ook op meerdere plekken neerzetten.

Ik vind het erg handig, ga er zeker gebruik van blijven maken!

Bookmark and Share
6 Responses to "Live Writer"
Pierre said :
donderdag, 04 oktober, 2007
Hoi Annet,

Ik krijg helaas de screenshot niet te zien. In plaats daarvan zie ik een link en als ik daar op klik krijg ik de melding "Forbidden
Your client does not have permission to get URL /1.1 from this server."
De URL is: http://lh4.google.com/annetsmith/RwTPbtP1siI/AAAAAAAAEBI/WGkXncNT7o4/livewriter%5B6%5D.jpg
Willem said :
donderdag, 04 oktober, 2007
Je kunt Windows live writer de ftp gegevens geven vn je eigen domein zodat het plaatje daar naartoe gaat.
Maar zelf gebruik ik tegenwoordig scribefire in firefox voor hetzelfde doel...
Annet said :
vrijdag, 05 oktober, 2007
Tja, het heeft me toch wel heel veel moeite gekost om dat Live Writer uberhaupt met mijn Blogger weblog te laten praten, en nu werkt het plaatje ineens niet meer. Ik kreeg de raarste foutmeldingen, maar opeens stond het plaatje er wel gewoon. Gek dat het nu niet meer werkt. Dat was trouwens wel thuis. Hier op mijn werk zie ik ook niks.
Waar ik die FTP gegevens moet invoeren is mij een raadsel. Ik kan wel proxy-instellingen aanpassen en dan komt op een gegeven moment een scherm met een keuzevak voor het type blog dat je hebt en waar de posts dan staan (je vult daar je Blogger ID in, zoals Willem in het gelinkte bericht al aangaf). Helaas werkt het daarna nog steeds niet. Ik zet vanavond even handmatig het plaatje over en ga nog wat verder speuren naar mogelijke oplossingen, anders ben ik er toch gauw klaar mee en ga ik eens kijken naar dat Scribefire...
Annet said :
vrijdag, 05 oktober, 2007
Nou, het plaatje staat er weer. Het gekke was dat de url die Pierre noemt wel gewoon werkt, het plaatje heb ik vervolgens daarvandaan gedownload en weer binnen Blogger geupload. Toch wel erg omslachtig lijkt me.
Ik had gisteren al in een forum iets over dit probleem gelezen, zal er nog eens induiken, want voor Wordpress en Sharepoint werkt het wel goed. Toch zonde als ik het dan door wat technische problemen bij Blogger niet kan gebruiken.
Anoniem said :
maandag, 21 januari, 2008
Ik gebruik live Writer ook, makkelijk en mooi, echter concepten die je opslaat en niet direct publiceert worden er ergens op je blog tussengeplakt op de datum van concept. Je kunt ook de categorie er niet direct aan vasthangen en moet dus altijd nog even editen.
Anoniem said :
dinsdag, 19 februari, 2008
heeft er al iemand dit voorgehad,telkens ik windows live writer wil gebruiken krijg ik de melding:in windows live writer is een fout opgedoken,en moet worden afgesloten,weet er iemand raad,heb al eens verwijderd en weer geinstalleerd,maar idem dito

grtz hans

Een reactie posten