11.11.07

(1) Comments

Digimemo vs Digiscribble

Annet Smith


Ik las bij Willem Karssenberg dat hij, nadat hij de Digimemo had aangeschaft, door een aanbieding van Norrod werd geattendeerd op de Digiscribble. Hij baalde behoorlijk dat dit systeem hetzelfde kan en dan voor een veel lagere prijs. Voor mij gold hetzelfde, want ook ik had net een Digimemo aangeschaft toen ik zijn bericht las. Ik heb vervolgens toch maar besloten om de Digiscribble aan te schaffen, die Digimemo raak ik wel weer kwijt via Marktplaats.

Ik heb de Digiscribble afgelopen week ontvangen en ben er meteen wat mee gaan testen. Voor slechts 79 euro (hij kost nu trouwens 95 euro, want het was een aanbieding) krijg je een klein doosje, met daarin een pen, een basisunit die alles wat je schrijft registreert, enkele batterijtjes voor de pen, een usb-kabel, 2 kleine cd's met handleiding en OCR-software en een extra vulling voor als je de pen als muistablet wil gebruiken. Zie het plaatje voor alle inhoud. Installeren van de software was een fluitje van een cent en het apparaat werd meteen goed herkend (onder Windows XP, Vista heb ik niet getest). De OCR software is precies dezelfde als van de Digimemo, namelijk My Sript Notes. Dat beloofde dus goede resultaten, want bij de Digimemo werd mijn hadschrift heel goed herkend.
Ik heb wat zinnen zitten testen op een los velletje papier en dat werkte prima. Je ziet in de bijgeleverde software je pagina als een soort post-it verschijnen en met een druk op de knop stuur je het door naar de OCR-software die het omzet naar Word. Je kunt de ontvanger eenvoudig met een clip aan je papier bevestigen en, afhankelijk van of je links-of rechtshandig bent, een bovenhoek kiezen. Er zit maar 1 knopje op de basisunit, die het apparaat aanzet en tijdens het schrijven een nieuwe pagina aanmaakt. De batterij erin is oplaadbaar, dus je moet weleen pc in de buurt hebben om hem af en toe op te laden. Hoe lang hij meegaat heb ik nog niet kunnen testen.
Al met al denk ik dat de Digiscribble een prima alternatief is voor de Digimemo, zeker als je bedenkt dat hij een stuk lichter is, goedkoper is en gebruik maakt van dezelfde software. Dus hou je van aantekeningen maken op papier, maar heb je vervolgens geen zin om die allemaal weer over te gaan tikken, dan is dit een uitkomst. Ik vond wel de reactie van de firma Digiscribble.nl (tenzij Anoniem iemand is die de firma zwart wil maken) op het bericht van Willem zodanig dat ik denk dat je het daar niet moet kopen. Ze hebben duidelijk moeite met het begrip concurrentie. Maar gelukkig zijn er alternatieven, waar het soms ook nog goedkoper kan!
Bookmark and Share
1 Response to "Digimemo vs Digiscribble"
woensdag, 05 december, 2007
Heb je je digimemo al vermarktplaatst?

Een reactie posten