17.1.08

(0) Comments

Apple nieuws

Annet Smith


Tijdens Macworld 2008 deze week in San Francisco waren er enkele interessante nieuwtjes die werden gepresenteerd door Steve Jobs in zijn keynote.

Allereerst was er de Time Capsule, een backup apparaat dat draadloos alle mac's in je huis op afstand kan backuppen (is dat een woord?) in combinatie met het Time Machine applicatie. Geen draadjes meer dus.

2e nieuwtje was dat er op de iPhone allerlei verbeteringen waren gekomen. Zo kun je ook zonder GPS met je iPhone routes zoeken met Google Maps, dmv wifi hotspots en gsm signalen. Ook is de browser functionaliteit verbeterd en kun je meer doen met het herschikken van de iconen. De update is gratis voor iPhone eigenaren.

Verder zijn er nog wat verbeteringen voor de iPod Touch en kun je films huren via iTunes (maar alleen in de VS), maar het belangrijkste was toch wel de Mac Book Air, de dunste laptop ter wereld. Qua design weer om je vingers bij af te likken, maar verder is de laptop niet zo revolutionair nieuw. Er zit natuurlijk wel op wat je van een goeie laptop mag verwachten, maar het is vooral het feit dat hij zo dun is wat hem speciaal maakt.

Persoonlijk had ik ook nog een Apple nieuwtje, want sinds eergisteren staat er een iMac in de huiskamer. Ik zal dan ook wat meer gaan rondkijken naar wat er bij Apple allemaal te halen valt.
Bookmark and Share
0 Responses to "Apple nieuws"

Een reactie posten