23.1.08

(3) Comments

XL Digikids

Annet Smith

,


Hoewel ik eigenlijk een verhaal van Frank Tijhuis over Plaza Challenge had willen horen, werd ik toch blij verrast door het alternatief dat werd geboden toen deze workshop niet doorging. XL Digikids is een klein bedrijf uit Schagen dat op basisscholen nieuwe media in de les aanbiedt. Weliswaar waren we niet helemaal de doelgroep, maar we hebben erg veel plezier gehad bij deze praktische les, met gebruik van Apple laptops en software.

Het bedrijf biedt scholen dagdelen met verschillende inhoud: podcasten, digitale fotografie, strips en animaties maken. Dit alles doen ze met behulp van zelf meegebrachte laptops en materialen. Zelf gingen we met de programma's Photo Booth en Comic Life aan de slag en hebben wat gekke foto's gemaakt en deze tot een strip samengevoegd. Met de ingebouwde camera een paar foto's maken, slepen naar een sjabloon, een titel en wat tekstballonnetjes en klaar! In 10 minuten al resultaat.

Karin Winters zag ook wel mogelijkheden voor gebruik bij teambuilding of om docenten eens te laten ervaren wat er allemaal al kan zonder dat je ingewikkelde hard- en software nodig hebt. Ook verzorgen ze trainingen voor docenten. Kijk op http://www.xldigikids.nl/ voor meer info. De gemaakte strip komt als het goed is morgen in de mail, dus die hou je tegoed.
UPDATE: het verhaal van Karin hierover is ook erg leuk!
Bookmark and Share
3 Responses to "XL Digikids"
Florina said :
woensdag, 23 januari, 2008
Dag Annet,
Omdat de website van xldigikids geen informatie biedt, is het misschien een tip om de laatste Vives erop na te slaan. Daarin stond een reportage over deze twee mensen die ontzettend leuk bezig zijn.

Maar ja, wat je: Apple! En Comic Life is gewoon een hartstikke leuk programma. En heus niet alleen voor kinderen. Ik gebruik het zelfs om leermiddelen mee te maken (en laten maken door de kinderen zelf natuurlijk!)

Groetjes en ga zeker door met je leuke blog!
Florina.
www.edufloor.nl/www.verzorgingslokaal.nl
Florina said :
woensdag, 23 januari, 2008
Ik bedoelde dus: " Maar ja, wat WIL je: Apple!"
Excuses!
Annet said :
woensdag, 23 januari, 2008
Bedankt voor je aanvulling, ik had inderdaad nog niet op hun site kunnen kijken, maar deze is niet veel meer dan een plaatje en een link, helaas.
Ook bedankt voor je aanmoediging, ik ga gewoon nog een poosje door!

Een reactie posten