26.2.08

(2) Comments

Interactief bord zonder bord

Annet Smith

, ,


Van de IPON had een collega nog een interessante folder meegenomen van een aardig stukje techniek dat ik daar gemist had. Het gaat om een LC-XIP2000 beamer van het mij onbekende merk EIKI, een apparaat waarmee je op ieder oppervlak kan projecteren en door middel van de bijgeleverde software, bekabeling en een interactieve pen kun je dan net zo werken als met een digitaal bord!
Wat mij vooral aanspreekt bij dit apparaat is de flexibiliteit ervan. Je neemt de beamer overal mee naartoe en bent niet meer afhankelijk van het lokaal waar toevallig het digitale bord is geinstalleerd. Helaas heb ik het niet werkend kunnen zien, dus misschien is er iemand die hier ervaring mee heeft. Er zijn ook nog geen reviews online te vinden. De productinformatie (PDF) vind je hier. Op YouTube stond nog een heel kort filmpje met een kleine demonstratie. 
Volgens de folder kost het apparaat incl. BTW toch nog 2374,05 euro, wat veel duurder is dan de huidige aanbiedingen met digitale borden als bijvoorbeeld een Active Board en de vraag is dus of je voor een stukje extra flexibiliteit ook zoveel extra wilt betalen. Ook zou ik dan willen weten hoeveel software ervoor te krijgen is. Kortom, nog even teveel vraagtekens om dit als alternatief voor een digitaal bord aan te prijzen.
Bookmark and Share
2 Responses to "Interactief bord zonder bord"
zaterdag, 01 maart, 2008
Op 1 maart (complimentendag), wil ik je complimenteren met je leuke en voor mij zeer leerzame weblog. Dank daarvoor!
Anoniem said :
maandag, 03 maart, 2008
hallo, ik herkende het meteen, het is een ingebouwde onfinity en de vernieuwde versie wordt van de hand gedaan aan 490 € en 60 € met kleine pen.(zie edu-tools.be). Meer info ook op onfinity.com

Een reactie posten