13.2.08

(0) Comments

Presenteren in Maastricht

Annet Smith

, ,


Ook mijn geestelijke voorbereidingen zijn gestart voor de workshop over Gaming in het onderwijs die ik in Maastricht ga geven. Ik werd vorige week gevraagd om de presentatie eerst voor een deel van het management van de school te doen, in de hoop dat ook zij enthousiast raken over dit onderwerp.
Ik ben van plan om de deelnemers een ronde te laten draaien in het spel Plaza Challenge van Gamebasics en van dat bedrijf is ook iemand in Maastricht erbij. Wat wel heel aardig was is dat ik een spelomgeving met 10 demoaccounts van hen heb gekregen, normaal betaal je daarvoor. En ook voor de aparte presentatie voor ons management hebben ze me credits gegeven om het op te zetten. Fantastisch!
Als verder voorbereiding lees ik momenteel het boek "Everything bad is good for you" van Steven Johnson, iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond. Het boek is zeer de moeite waard als je geinteresseerd bent in gaming, de opkomst van tv, film en internet en wat dat met de mensheid doet. Johnson stelt dat, hoewel er meestal het tegenovergestelde wordt beweerd, de "pop culture" ons slimmer maakt. Interessant is ook nog een clip uit een Nederlandse documentaire over gaming (If books came after games) waarin hij vertelt hoe de wereld gereageerd zou kunnen hebben als games er eerder waren geweest dan boeken. Niet dat hij tegen boeken is, integendeel, maar van games kan je toch ook zaken leren. Wat dat allemaal is moet je maar in Maastricht gaan beluisteren!
Bookmark and Share
0 Responses to "Presenteren in Maastricht"

Een reactie posten