13.3.08

(2) Comments

Podcasts zoeken

Annet Smith

,


Ik kreeg vandaag een vraag van een collega die ik niet meteen kon beantwoorden, dus ik gooi hem maar even in de groep hier. Ze heeft een iPod met een docking station erbij waarmee ze in de klas geluidsfragmenten tijdens de lessen Engels laat horen. Nou wilde ze van mij weten of er een manier is om eenvoudig podcasts te zoeken op de lengte van de fragmenten, want ze wil korte soundbites (tussen 3-5 minuten) over verschillende onderwerpen. Heeft er iemand een idee of, hoe en waar podcasts op die manier te doorzoeken zijn?
Bookmark and Share
2 Responses to "Podcasts zoeken"
Erno Mijland said :
donderdag, 13 maart, 2008
Je kunt in iTunes natuurlijk een afspeellijst maken met daarin de betreffende fragmenten, of een nieuw genre 'soundbite' aanmaken en zoeken op genre.
Frank Biesta said :
donderdag, 13 maart, 2008
Hi,

Niet precies wat je zoekt, maar als ik iets specifieker wil zoeken dan met Google mogelijk is, gebruik ik meestal Exalead (http://www.exalead.com/search). Je kunt daarin onder andere aangeven dat je specifiek naar audio wilt zoeken, en dan ook meteen zien welke audio fragmenten op de gevonden sites staan.

De meeste search engines voor Podcasts die ik ken bieden niet de mogelijkheid om op lengte van het audio fragment te zoeken/filteren (maar ik ken ze uiteraard niet allemaal...).

Een reactie posten