15.4.08

(0) Comments

The invasion of the minis

Annet Smith

, ,

Het lijkt of er de laatste dagen steeds meer nieuws is over mini laptops, jeweetwel, iets als de Eee pc of de OLPC. Steeds meer grote fabrikanten in computerland zien er wel brood in en zetten hun eigen variant in de markt, met steeds weer net even andere specificaties dan die van de concurrent. Een klein overzicht van nieuws van de afgelopen week:

MSI Wind prijsindicatie: de MSI Wind, waarover ik al eerder berichtte, zal, afhankelijk van de gewenste hardwareconfiguratie, tussen de $470 en $1099 gaan kosten. In dat laatste geval krijgt zo'n mini laptop toch wel een maxi prijs.

Sharp brengt kleinste UMPC op de markt: dit wel heel fraai ogende apparaat, de Willcom D4, is slechts 188 x 84 x 25,9 mm groot en weegt 470 gram. Verder heeft het o.a. een 5 inch touchscreen, 1GB RAM, Wifi, een 40GB harddisk, Bluetooth, 2 MP camera,micro-SD slot en Voorlopig alleen in Japan te koop en dan voor omgerekend €740.

Het mij onbekende Kohjinsha komt met een UMPC waarin een dvd brander zit, iets wat toch wel heel bijzonder is in zo'n klein apparaat. Deze gadget heeft verder een 7 inch scherm, 1GB RAM, 60 GB harddisk, en nog wat andere, niet zo heel spannende zaken. Volgens Engadget gaat hij rond de $1500,- kosten (au!).

HP tenslotte heeft een heel leuke lijn van mini laptops aangekondigd, die ik vooralsnog alleen op de Amerikaanse website kon vinden. De laptop heet Mininote 2133 en is er in meerdere varianten, die weer in prijs varieren van $499 tot $849. Het instapmodel heeft dan bijvoorbeeld 4GB flashdrive en 512 MB RAM, terwijl de topper een 160 GB harddisk en 2GB SDRAM heeft. Kijk, daar gaat mijn gadgethart nou wel sneller van kloppen...
Bookmark and Share
0 Responses to "The invasion of the minis"

Een reactie posten