19.4.08

(0) Comments

Swinxs gameconsole voor binnen en buiten

Annet Smith

,Vandaag werd ik door een e-mail van Blogsupport geattendeerd op een nieuwe speler op de gameconsole markt: de Swinxs. Deze groene console is vooral gericht op actief spelen, de Wii on steroids zou je kunnen zeggen. Hetbericht van Blogsupport vermeldt het volgende:
"Swinxs, een nieuwe spelconsole die speciaal is ontworpen om er buiten met de hele familie en met vriendjes mee te spelen, wordt vandaag - 19 april - gelanceerd in de Bijenkorf in Amsterdam.

De Swinxs bestaat uit vier onderdelen:
Swinxs - de spelconsole voor buiten en binnen, die het spel uitlegt, aanmoedigt, scheidsrechter is en de score bijhoudt;
XS-tags - armbanden met microchips die communiceren met de console. De spelers hebben ieder hun eigen kleur armband die de spellen start en de prestaties bijhoudt;
Games - voor verschillende leeftijden en in allerlei soorten, van verstoppertje tot educatieve quizzen en adventure games;
Swinxs.com - een USB-kabel verbindt de console met de computer. De spelers kunnen daar gratis nieuwe games downloaden, ervaringen uitwisselen en prestaties uploaden.

Directeur Eduard Zanen van Swinxs BV, die eerder verantwoordelijk was voor de succesvolle lancering van de Bugaboo kinderwagen, zegt: “Swinxs daagt kinderen uit: samen buitenspelen wordt weer leuk, Swinxs stimuleert de creativiteit en is ook nog leerzaam. Ik ben ervan overtuigd dat dit actieve speelconcept bij kinderen en ouders zal aanslaan, alleen al om de unieke combinatie van ‘ouderwets’ buiten bewegen en moderne elektronische middelen.”

Swinxs is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en bevat de console, vier XS-tags, een USB-kabel, een adapter met oplaadbare batterij en zes games. De advies verkoopprijs bedraagt 149 euro en hij is volgens de site alleen nog maar bij enkele filialen van de Bijenkorf te koop.

Voor meer informatie zie www.swinxs.com en een eerder persbericht. Op de site zie je ook een fimpje waarin wat kinderen met het apparaat spelen. Wel allemaal in het Engels. Er zijn ook 2 Nederlandstalige games te downloaden, maar daarvan moet het aanbod natuurijk nog wel groeien wil dit aftrek vinden. Het heeft een educatief tintje omdat er door middel van quiz vragen iets geleerd kan worden, maar wat ik er vooral heel goed aan vind is dat kinderen hiermee gestimuleerd worden om fysiek actief te zijn en dat je het apparaat mee naar buten kan nemen (mits het niet regent). Rennen, springen, ronddraaien en wedstrijdjes tegen elkaar. Misschien ook leuk voor de gymles?

Bookmark and Share
0 Responses to "Swinxs gameconsole voor binnen en buiten"

Een reactie posten