24.5.08

(0) Comments

Advanced desktop en The Gimp op de eee pc

Annet Smith

, ,


Via een tip van een collega (bedankt Hans!) heb ik in hele korte tijd de zogenaamde Advanced desktop op de eee pc gezet. Hierdoor krijg je de optie om te switchen tussen een reguliere desktop, of de standaard geinstalleerde easy mode van Xandros. Alles is te vinden op de eeeuser site, met name de wiki bevat veel waardevolle instructies voor als je wat meer met je systeem wil doen en niet zoveel verstand hebt van Linux (zoals ik).
Op de advanced desktop heb je eigenlijk meteen 2 desktops waartussen je kunt schakelen en in het Launch menu heb je dan ook nog de optie om de vertrouwde easy mode weer op te roepen. Verder is het natuurlijk prettig dat je de desktop nu met je eigen snelkoppelingen kan aankleden. Ik ben nog maar net begonnen, dus ga nog veel meer ontdekken!
Daarnaast heb ik in dezelfde wiki de instructies opgevolgd om The Gimp te installeren. Ik had namelijk de behoefte aan een programma waarmee ik bijvoorbeeld gemaakte foto's kon bewerken en dat zit niet standaard op de eee pc. Ook dit ging eigenlijk heel simpel, alleen heb ik dat vanuit de easy mode gedaan, omdat de instructies ook daar vanuit gaan.
Ik moet nog even uitzoeken hoe ik hier overal screenshots van maak (de standaard toetsen combinatie hiervoor werkt niet onder advanced desktop), en die zal ik dan bij Picasa neerzetten. Wordt vervolgd!
PS: ik tik dit trouwens in ScribeFire in de Firefox browser, hoop dat het er straks goed instaat.
UPDATE: plaatje toonde niet goed na uploaden, daarom maar even in Blogger aangepast.
Bookmark and Share
0 Responses to "Advanced desktop en The Gimp op de eee pc"

Een reactie posten