20.5.08

(3) Comments

Mobypicture test

Annet Smith

Voor wie zich afvroeg waar die vorige post nou weer op sloeg, dat is een testje met Mobypicture, waar ik me gisteren geregistreerd heb. Was een tip van Karin en je kan daarmee op zowel Twitter als bijvoorbeeld een fotosite of je blog direct een foto vanaf je mobiele telefoon plaatsen. Ik had even zitten zoeken gisteren naar de beste manier om dat te doen. De mms functie werkt niet bij mijn abonnement, dus ik heb eerst de e-mail van Gmail op mijn telefoon geinstalleerd en dan kun je vanuit het fotoprogramma kiezen om het te verzenden naar een e-mailadres dat ik van Mobypicture heb gekregen. Ik keek natuurlijk meteen online of de foto er stond gisteren, maar helaas. Ik dacht dan ook dat het mislukt was, maar ineens vanmiddag zag ik de foto eerst als een linkje in Twitter en vervolgens ook (tot 2x toe) op mijn blog staan. Wel erg laat, als je graag actuele foto's wilt plaatsen, dus of ik dit vaker ga gebruiken weet ik nog niet. De foto is bij eerste plaatsing helaas ook erg groot, waardoor hij over het menu rechts heen gaat. Iets wat je pas achteraf in het bericht kan aanpassen.
Bookmark and Share
3 Responses to "Mobypicture test"
dinsdag, 20 mei, 2008
Hi Annet,
Ik las net je post over Mobypicture.
Mobypicture plaatst de foto's live door naar je blog. Dit gebeurt realtime, dus als je deze pas later zag verschijnen komt dit waarschijnlijk doordat de posting je telefoon nog niet was verlaten... (stond waarschijnlijk nog in je outbox)

Slim dat je mail eerst hebt geinstalleerd, want dat is een stuk goedkoper dan MMS.

De grootte van de geplaatste foto is nu nog niet aan te passen. De meer recente Wordpress themes verkleinen de geplaatste automatisch en zodra we met de nieuwe versie van Mobypicture live gaan (hopelijk komende maand) kan je zelf een formaat kiezen.

Vanaf volgende maand kan je ook audio en video via Mobypicture direct doorplaatsen naar je sites, blogs en services als YouTube.

Ik hoop dat jet het toch blijft gebruiken.
Groet,
Mathijs

Mobypicture.com
Annet said :
dinsdag, 20 mei, 2008
@ Mathijs: Bedankt voor deze uitleg, het verklaart inderdaad waarom het bericht er zo laat stond, want om 3 uur vanmiddag koppelde ik mijn telefoon aan mijn pc. Zal toch nog eens naar de mailinstellingen kijken...
Ik hou Mobypicture zeker nog in de gaten, vooral als er video en audio opties bij gaan komen. Heel interessant!
woensdag, 28 mei, 2008
met name Manchester (het shirt) en bijvoorbeeld de toppers (foutje) zijn ultieme momenten om te mobypicturen. Alleen een telefoon en mmsje, ik ook steeds foutjes bijvoorbeeld steeds een 2e andermans foto erbij, maar heb inmiddels alleen Flickr link in de blog aanstaan en via Twitter werkt het perfect. Een MMSje 1 keer sturen en 3 keer gelinkte foto.

Een reactie posten