Webcam experimenten

Annet Smith

, ,Ik heb enkele uurtjes van deze vakantie gebruikt om te experimenteren met mijn nieuwste gadget, namelijk een Creative Live! Vista IM webcam. Hij was lekker goedkoop (nog geen twee tientjes) en verder maakt het me niet zoveel uit wat de kwaliteit van het beeld is, dus dit was een goede keuze. Ik ben bezig een presentatie uit te werken voor een masterclass streaming video die ik volgende week voor het management ga geven. Als basis heb ik daarvoor een presentatie van Willem Karssenberg gebruikt (met zijn toestemming natuurlijk), maar aangezien in alle screenshots Willems hoofd te zien is, wilde ik daar toch iets anders van maken (sorry Willem!)


Installatie onder Vista was geen probleem en al snel was ik bezig met mijn eigen hoofd vastleggen op allerlei video sites. Ik heb onder meer gewerkt met YouTube (de Quick Capture optie), Kyte.tv, Ustream.tv (wat ik slechts gedeeltelijk aan de praat heb gekregen), Pocketcaster.com (waarbij mijn telefoon steeds vastliep, maar uiteindelijk het filmpje wel geupload was), Hellodeo, Gabmail en Tokbox. Vooral de laatste 3 gaven snel resultaat, namelijk een berichtje opgenomen met de webcam en de link weer verzonden naar een ander. Zo kan je heel eenvoudig een persoonlijke boodschap voor iemand achterlaten. Ik zou me ook kunnen voorstellen dat een cursist dit gebruikt om bijvoorbeeld aan zijn docent zijn laatste spreekvaardigheidsoefening te sturen.

Ik heb ervoor gekozen om mij probeersels allemaal prive te laten, dus verwacht geen links naar gemaakte filmpjes. Het ging me ook niet zozeer om de inhoud, meer om de werkwijze van de diverse sites. Ik ben erg onder de indruk van de toegankelijkheid van de bezochte sites. Ik heb nu maar een kleine selectie bekeken, maar dat geeft al meer dan genoeg stof tot discussie tijdens de masterclass denk ik.
Bookmark and Share
4 Responses to "Webcam experimenten"
zondag, 11 mei, 2008
Nou ja, nog helemaal geen reacties op dit mooie bericht?
De juiste link naar gabmail is trouwens:
www.freegabmail.com
zondag, 11 mei, 2008
Hallo Annet,
Je denkt dat je je probeersels allemaal prive hebt gelaten, maar bijvoorbeeld HelloDeo laat de latste opnames op hun startpagina zien, dus heb ik daarnet toch nog naar je kunnen kijken en luisteren.
Misschien wel iets om rekening mee te houden wanneer je hier meer mee gaat werken!
vrijdag, 06 juni, 2008
Hai Annet,
Ben al een tijdje niet meer op jouw site geweest. Jammer want ik zie dat je weer met leuke dingen bezig bent. Waren je managers enthousiast over deze mogelijkheden? En ....ben je nog tevreden over je nieuwe apparaatje, want ik wil ook iets aanschaffen op dit gebied. Dus tips zijn welkom.
Annet said :
vrijdag, 06 juni, 2008
@Hannie: de managers die aanwezig waren bij een masterclass streaming media waren zeker enthousiast over het onderwerp en enkele zijn intussen overgegaan op de aanschaf van videocamera's voor hun team. Van webcams wordt nog weinig gebruik gemaakt, maar mijn camera werkt nog steeds prima, en dat voor zo'n goedkoop ding. Geluidskwaliteit is trouwens wel beperkt. Ik heb bij de aanschaf vooral gelet of het apparaat onder Vista werkt, want dat heb ik thuis op de pc staan. Op school kreeg ik hem vervolgens op mijn laptop met Windows XP niet aan de praat...

Een reactie posten