18.6.08

(4) Comments

Dreaming of streaming, the sequel

Annet Smith

Vandaag mocht ik de masterclass voor het management over streaming media nog eens dunnetjes overdoen voor een groep enthousiaste OLC medewerkers hier op school. Hoewel iedereen overtuigd was van het feit dat het goed zou zijn om meer met streaming media te gaan doen (enkele OLC beheerders deden al mee met het project dit jaar), was er toch vooral ook veel twijfel over hoe dat dan allemaal zou moeten. Ik moest meteen weer denken aan de lijst met 100 redenen om niet te hoeven innoveren want er kwamen er meerdere voorbij. "Ik wil wel, maar heb er geen tijd voor", "ik wil wel, maar ik kan de kar niet alleen trekken", "die docenten hebben daar helemaal geen zin in". Een hele hoop beren dus.
Elke keer als ik dit soort dingen hoor zakt de moed me soms in de schoenen, want ik blijf volhouden dat het onomkeerbaar is dat we in het onderwijs met ict aan de slag moeten, dat we nooit verder komen als we niet willen veranderen, dat je er toch ook zelf bij bent als je zegt dat je er geen tijd voor hebt en dat je dit in een functioneringsgesprek best eens mag aankaarten. Maar omdat ook leidinggevenden het nut er nog niet echt van inzien (of ja zeggen en nee doen), hun mensen hiervoor geen tijd willen geven of andere prioriteiten stellen, blijft het erg lastig om iets van de grond te krijgen. En als je het dan als OLC beheerder van je leidinggevende moet hebben, begin je ook niet veel.
Maar toch denk ik dat je ook met kleine stapjes verder kan komen. Af en toe een half uurtje om een weblog te lezen, eisen dat je gebruik mag maken van de scholingsuren die in je CAO staan, een Grassroots projectje doen om iets te leren. Ik blijf het dan ook proberen en ben me geestelijk weer aan het herpakken om a.s. vrijdag weer een andere groep voor een ict product te enthousiasmeren.
Bookmark and Share
4 Responses to "Dreaming of streaming, the sequel"
Anoniem said :
woensdag, 18 juni, 2008
Weer een zoveelste herkenbaar verhaal. Word er ook wel moe van.....de hele week al van die grappen. Ik ben de 100 excuses in beter nederlands aan het vertalen Google translate is het niet helemaal
donderdag, 19 juni, 2008
Als mediathecaris ken ik die antwoorden wel. Het moet maar eens ophouden met "Ja, maar...". Gewoon doen en niet wachten op de directeur! Streaming media hoort bij de (nieuwe) taken van OLC/mediatheek. Als ze blijven wachten is het voor hen te laat en doet een ander het al. En een weblogje lezen hoeft niet veel tijd te kosten, even een reader installeren en klaar is kees. Ik snap wel dat het voor jou een afknapper is. Ik hoop dat de groep van vrijdag dankbaarder publiek zal zijn.

Ingrid Busser, Helicon Opleidingen MBO Nijmegen
Annet said :
vrijdag, 20 juni, 2008
De tweede presentatie is intussen geweest en het enthousiasme was hier groot. Nu maar hopen dat ze na de vakantie ermee verder gaan...
Engel said :
dinsdag, 12 augustus, 2008
Annet: ik weet precies hoe je, je toen gevoeld moet hebben, ik was ook erg geschrokken van de reacties, had ik zeker nooit van OLC Beheerders verwacht, wij zijn juist de mensen die een voorbeeld moeten geven, we blijven (Ik zeker) de strijd aangaan en toch proberen om meer mensen enthousiast te krijgen.

Engel.

Een reactie posten