Nieuwe camera gekocht

Annet Smith

,Ik was al een tijdje op zoek naar een camera waar ik wat verder mee kon inzoomen dan de magere 3x optische zoom van mijn Pentax Optio S6 en een beetje meer megapixels was ook wel fijn, dus heb ik vandaag een Canon Powershot SX100 aangeschaft. Deze heeft 8 Megapixel en 10x optische zoom. Het is een heel handzaam ding, zonder grote toeter als lens en lekker licht, dus ik ben er zeer blij mee.


Ik heb zonet de gebruikelijke eerste foto's genomen (bloemen in de tuin, de kat, de woonkamer, je kent het wel) en vooral de scherpte vind ik prachtig. Ik heb ze net even op mijn Picasasite gezet, voor wie wil weten welke bloemen er nu bloeien of hoe onze kat eruit ziet. De meeste foto's heb ik ingezoomd op ongeveer 8x en op het moment dat ik op de knop druk stelt het apparaat scherp en kan ik klikken. Een kind kan de was doen. Het mooiste van een camera vind ik altijd dat ik zelf even door alle menuopties kan heenlopen voordat ik eerst een handleiding hoef te raadplegen, want dat is natuurlijk wel erg ouderwets. Ik heb de handleiding nog wel op een cd erbij gekregen, dus daar kijk ik nog wel een keer naar, maar met mijn beperkte kennis van foto's maken kom ik toch al een heel eind.


Bij de camera zit nog een een 2e cd met daarop de programma's PhotoBrowser en PhotoStitch. Dat laatste wil ik zeker nog even uitproberen voordat ik op vakantie ga, voor de prachtige panoramafoto's die ik in de Pyreneen denk te gaan maken. Eerst maar even oefenen in het duingebied
Bookmark and Share
1 Response to "Nieuwe camera gekocht"
maandag, 09 juni, 2008
Hallo Annet,

Ik ben benieuwd naar je bevindingen over een paar weken. Zelf heb ik ook een powershot gehad (een oudere versie dan die jij nu hebt). Die heeft het jaren goed gedaan, maar is een paar maanden geleden vervangen.

Een reactie posten