11.6.08

(0) Comments

Videoproject af, maar nu verder!

Annet Smith

,


Vandaag heb ik samen met mijn collega Bernadet Sprenkeling de slotbijeenkomst van het streaming media project 2007 (tranche 1B) van Kennisnet bijgewoond in Utrecht. Van alle deelnemende scholen waren er vertegenwoordigers die hun project presenteerden. Stuk voor stuk waren er herkenbare verhalen over weerbarstige techniek (of dienst ICT), streaming servers die zijn ingevoerd (zo is er een LeijTube, een ZadTube, een KW1CTube en binnenkort ook een NovaTuba, lekker origineel die namen), grote tijdsinvesteringen, maar vooral ook veel enthousiaste reacties, mooi en soms grappig beeldmateriaal, veel ervaringen die zijn opgedaan en de smaak naar meer.
Dat laatste is natuurlijk het lastigste van alles, want als je met een project bezig bent en je hebt daarvoor afspraken gemaakt, geld gekregen, spullen aangeschaft en mensen ingezet, dan gaat het wel, maar als dat ophoudt en de druk van de ketel gaat moet je natuurlijk wel kijken naar een vervolg. Heel belangrijk daarbij is dat je de mensen met de ervaring vasthoudt en opnieuw probeert in te zetten om deze ervaring te delen met anderen in je organisatie. Ook valt er veel te winnen door je cursisten in te zetten, die hebben tenslotte allemaal een mobiel met camera tegenwoordig. En de kwaliteit hoeft niet perfect te zijn om een boodschap met video over te brengen. En het is vooral heel belangrijk dat je je successen binnen je organisatie goed laat zien, dan krijg je steeds meer vraag en een breed draagvlak.
Terugkijkend op ons project zijn we als projectleiders heel tevreden met de prestatie die geleverd is. Alle deelnemende medewerkers zijn trots op wat er is bereikt en er zijn steeds meer managers en docenten van het nut van de inzet van video in het CGL overtuigd. "Dit is de toekomst" was iets dat we tijdens een eerder gehouden masterclass ook te horen kregen. En dat denk ik ook. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, je legt makkelijker iets uit, geeft makkelijker een voorbeeld of toont makkelijker aan dat je iets kan met een filmpje. En op de techniek en bandbreedte hoeft het tegenwoordig niet meer stuk te lopen als iedereen zich daarvoor inzet. Gelukkig is er dan ook voor volgend jaar binnen ons ROC alweer van alles gepland om mee door te gaan.
Ik heb enkele foto's gemaakt en laten maken met mijn nieuwe camera, maar die zijn niet echt geweldig geworden, helaas. Ik heb ook geen idee hoe ik rooie ogen moet weghalen met The Gimp en heb nu geen zin om dat allemaal uit te zoeken, dus maar 2 plaatjes hierbij. We zijn trouwens de hele dag ook gekiekt door Kennisnet (voor in de Indruk) en van elke deelnemende school is iemand geinterviewd. Alles zal te vinden zijn op de projectsite. En binnenkort kun je op dit blog wat meer lezen over Google Earth en Google Maps, want iedereen kreeg het boek "Reis om de wereld in 80 klikken" van Marc Buma mee!
Bookmark and Share
0 Responses to "Videoproject af, maar nu verder!"

Een reactie posten