15.10.08

(0) Comments

Blog Action Day, gadgets en onderwijs

Annet Smith

, ,


In het kader van Blog Action Day schrijf ik vandaag iets over het onderwerp armoede. Wereldwijd doen duizenden bloggers mee om dit onderwerp vandaag extra onder de aandacht te brengen.
Bij het zoeken naar een link tussen armoede, gadgets en onderwijs denkt iedereen natuurlijk meteen aan de OLPC, maar daar wil ik het nu even niet over hebben, want dat heb ik al genoeg gedaan. Ook dacht ik nog even terug aan de prachtige en grappige toespraak van Prof. Sugata Mitra tijdens Educa in Berlijn van vorig jaar, waarbij de armste kinderen op het platteland in India leerden omgaan met computers zonder enige vorm van begeleiding. Heel indrukwekkend. Maar ook daar wil ik het niet over hebben.
Wat ik vandaag las was een artikel uit de Guardian met de interessante titel "Gadgets help draw world's poorest into global economy". Toegang tot internet zorgt ervoor dat arme mensen ook mee kunnen doen in de wereld en dit levert financiele en sociale voordelen op. Maar hoe zorg je op een simpele manier voor die toegang op plekken waar geen voorzieningen zijn? In dit artikel worden enkele voorbeelden genoemd. Het mooiste vond ik wel het Text2Teach project. Hierbij worden in de Filipijnen mobiele telefoons gebruikt door docenten om via sms lesstof op te vragen vanuit een centrale database (zie dit filmpje over dit BridgeIT Text2Teach project). Intussen zijn al ruim 120.000 cursisten bereikt en uit onderzoek blijkt dat ze meer leren. Echt een voorbeeld van eenvoudige middelen die veel opleveren.
Bookmark and Share
0 Responses to "Blog Action Day, gadgets en onderwijs"

Een reactie posten