29.11.08

(6) Comments

Medion Akoya E1210: eerste indrukken

Annet Smith

,


Zoals in het vorige bericht aangekondigd heb ik dus vandaag een nieuw netbook gekocht. Mijn Eee pc 701 Surf is dus te koop! :-)
De eerste indrukken van de Medion even kort op een rijtje:
- Prettig groot scherm (10") vergeleken met de Asus (7") en hogere resolutie (1024 x 600).
- Groter toetsenbord is even wennen.
- Touchpad gebruiken bij scrollen is ook nog even wennen. Ging op de Eee makkelijker.
- Batterij gaat helaas niet langer mee dan de Eee (ongeveer 2 uur).
- Windows XP werkt prima en is lekker vertrouwd (sorry Martijn).
- Webcam werkt ook goed en geeft beeld zoals je van eenvoudige webcams mag verwachten.
- Veel minder scrollen tijdens het browsen.
- Ietsje zwaarder dan de Asus, maar niet veel.
- De adapter is helaas wel erg zwaar, waardoor het geheel toch nog wel zwaarder is dan de Asus met toebehoren.
- Geinstalleerd zijn Wordperfect Office X3, Power DVD (hoewel er geen dvd speler inzit), FGoogle Desktop, Adobe Acrobat Reader en een programma voor bij de webcam (Cyberlink YouCam).
- Mooie afwerking, grijs met zwart, degelijk toetsenbord.
- Lekker grote schijf (160GB) voor zo'n klein apparaat.
- 3x USB, LAN, VGA uit, geheugenkaartslot, microfoon in en audio uit. Eigenlijk hetzelfde als op de Eee.
Al met al ben ik tot nu toe heel tevreden (maar dat ben ik al snel als ik wat nieuws heb). In de loop van de komende weken ga ik hem net zo gebruiken als de Eee en zal ik berichten over de verdere ervaringen.
Bookmark and Share
6 Responses to "Medion Akoya E1210: eerste indrukken"
Anoniem said :
zaterdag, 29 november, 2008
Als ik een netbook koop doe ik dat vanwege de mobiliteit. Voor de prestaties hoef je het in ieder geval niet te doen. Mobiliteit staat voor mij gelijk aan een (hele) lange batterijduur. Helaas schieten daarin verreweg de meeste netbooks te kort.
Alleen de EEE 901 komt in de richting van wat ik daaronder versta.
zondag, 30 november, 2008
Hè, een anonieme reactie. Voor alle duidelijkheid: dat was ik niet!
Die Medion is toch niet weer een impulsaankoop geweest hè?
Want anoniem heeft wel gelijk, die accuduur is best wel belangrijk. De 901 heeft een 6 cellige accu, in tegenstelling tot de 701 en veel andere netbooks. Ik kan met de 901 eigenlijk de hele dag (natuurlijk niet constant) werken, bijv. tijden een conferentie. Gewoon dichtklappen als je hem niet gebruikt, want in standby stand verbruikt dat ding heel weinig. Of dat met e Medion ook mogelijk is vanwege de harde schijf vraag ik me af. Trouwens, die Samsung waar ik je gisteren nog voor tipte heeft ook een 6 cellige accu.....
Annet said :
zondag, 30 november, 2008
Natuurlijk is er altijd wel weer een beter model dan de Medion, maar de Samsung viel voor mij af omdat hij boven mijn zelf gestelde grens van 400 euro uitkomt. Bij Norrod kost hij momenteel 435,50.
De batterijduur is natuurlijk belangrijk en ik was bij de aanschaf ook in de veronderstelling dat hij langer mee zou gaan dan 2 uur. Op een briefje in de Medion stand stond dat er een 6-cel accu in zou zitten, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. In hun folder staat het niet.
Ik ga het eerst een tijdje aanzien en als het me niet bevalt schaf ik alsnog een extra 6-cell accu aan.
Florina Blokland said :
zondag, 30 november, 2008
Gisteren heb ik de Samsung NC 10 gekocht. Bij Modern.nl en laptop.nl is deze onder de 400 euro. En als je bij Modern de actiecode actie5k invult, gaat er nog eens 19,95 af... En voor dat geldt heb ik een geheugenbankje van 2 GB gekocht.

Groetjes, Florina.
zondag, 30 november, 2008
oeps... "dat gelDT"

Komt door een klein toetsenbordje denk ik :-D
zondag, 30 november, 2008
oeps... "dat gelDT"

Komt door een klein toetsenbordje denk ik :-D

Een reactie posten