15.11.08

(2) Comments

Mini projectoren


Is er eindelijk een besluit genomen op school om in alle lesruimtes draadloos internet en beamers op te hangen, zie ik de laatste dagen meerdere mini projectoren voorbij komen. Zo kun je op een klein stukje muur even snel iets van je telefoon laten zien bijvoorbeeld. Ook erg handig voor kleine projectruimtes, die we op school veel hebben en waar maximaal zo'n 10 mensen kunnen zitten. Daar komen ook geen beamers te hangen.

Een klein overzicht van 18 mini projectoren, inclusief enkele concepten, is te vinden bij OObject. De afgelopen week kwam ik nog tegen:
- De Optoma Pico Projector, die je kan aansluiten op je iPod of iPhone, een pda of mobiele telefoon. Lees er meer over bij Gizmodo.nl. Hij kan een beeld tonen van 0,15 tot 1,5 meter in doorsnee, wat heel behoorlijk is voor zo'n klein dingetje. Er is een brochure (pdf) over te downloaden.
- De M3 MPro 110 kwam ik tegen bij GadgetGarden (een site die ik trouwens ook nog maar net heb ontdekt). Deze kost omgerekend slechts iets van 280 euro en toont een iets kleiner beeld dan de Optoma.

En eerder dit jaar was er al de Chinese telefoon van CKing met ingebouwde projector. Hierover is verder weinig bekend, behalve dat hij een beeld van ongeveer 30 inch kan projecteren en dat de batterij 2 uur meegaat. Hij wordt intussen in China gemaakt, maar wanneer we iets dergelijks in Nederland kunnen verwachten en wat dat dan zou kosten is onduidelijk.

Een interessante nieuwe technologie die volgens mij een enorme vlucht gaat nemen. Er worden tegenwoordig zoveel foto's en filmpjes gemaakt met de mobiele telefoon en wat is er dan mooier dan het meteen (of op een later tijdstip) te kunnen laten zien? Ook ideaal voor al die scholen waar beamers geen optie zijn en weer een manier om flexibeler beeldmateriaal te kunnen inzetten.
Bookmark and Share
2 Responses to "Mini projectoren"
Moniek said :
dinsdag, 18 november, 2008
Goede blogpost. Ik zag er ook onlangs een op een gadgetwebsite. Maar ik vrees dat de kwaliteit nog niet erg hoog is. Het apparaat dat ik zag kostte 200 euro en die zou -volgens de beschrijving- tot 50 inch kunnen projecteren vanaf een I-pod of telefoon. Mocht je er een gaan kopen, laat ons dan weten wat de kwaliteit is van deze mobiele projectoren.
Annet said :
dinsdag, 18 november, 2008
Het is inderdaad zo dat je er qua beeld nog niet veel van mag verwachten, maar dit is natuurlijk ook een techniek die nog maar net is ontwikkeld, dus er zullen vast vele verbeteringen volgen. Mocht ik er eentje aanschaffen, dan zal ik natuurlijk mijn ervaringen hier delen!

Een reactie posten