29.11.08

(2) Comments

MultiMedia Event

Annet Smith

,Vandaag bezocht ik de jaarbeurs in Utrecht voor het Multimedia Event (de oude HCC dagen en carrieredagen in een nieuw jasje). Ik was van plan wat rond te kijken naar netbooks, omdat mijn eee pc (hoewel nog steeds een mooi apparaat) toch niet helemaal meer aan mijn wensen beantwoordt. Te klein scherm, te klein toetsenbord en te weinig schijfruimte. En ook al vind ik Linux op de eee een prachtige oplossing, ik heb er gewoon te weinig verstand van om het naar mijn hand te kunnen zetten. En ik heb ook niet veel zin om het te gaan leren. (ja, noem me maar lui, kommaar, kommaar, kommaar).
Dus, vol verwachting de hallen doorgestruind, maar eigenlijk viel de opbrengst wat netbooks betreft een beetje tegen. Er was bij de ingang een Medion stand met 1 variant, de Akoya E1210, die me wel aansprak. Daarna volgde nog de stand van MSI, waar de MSI Wind U100 te zien was en die lijkt wel heeeel veel op de Medion, maar was alleen iets duurder. En dan was er nog een Asus stand met een heel mooi exemplaar, de ultradunne S101, die wel erg mooi was, maar toch een beetje boven mijn budget (ruim 500 euro).
Indrukken van het MultiMedia Event: veel grote stands met weinig inhoud, veel gaming consoles, veel draadloos bestuurbare helicopters (why?), aardig wat stands van ICT headhunters en veel Duitse bedrijfjes met spulletjes voor de computer doe-het-zelver, iets waar wij intussen wel een beetje klaar mee zijn. Wel aardig was de stand van het computer museum, waar nostalgische gevoelens bovenkwamen bij het zien van gamingconsoles uit mijn jeugd (zie plaatje boven). En dan nog wat stands met tijdschriften, waar ik nog een exemplaar van het nieuwe gadgettijdschrift voor vrouwen, Savvy, heb gekocht. Hierover later wel meer.
Een laatste deel van een hal was voor de HCC leden en daar waren nog wel wat aardige zaken te zien op het gebied van modding, foto en video, gaming en simulatoren. De Flight simulator uitbreiding zag er wel heel mooi uit (zie plaatje).
Uiteindelijk kon ik me niet bedwingen, omdat de aanbieding met de Medion toch wel aantrekkelijk was en ik vlak bij mijn werk naar de Computerland kan (want daar was de stand van) als er iets mee is en ik heb dus de Akoya E1210 aangeschaft. In de volgende post mijn eerste indrukken.
Of ik nog een keer naar dit Multimedia Event ga? Denk het niet, het tijdperk van knutselen aan pc's is voor mij verleden tijd en dan vind ik er te weinig te halen. Of ik moet al echt weten dat er een speciale aanbieding is die ik niet kan missen, maar de prijzen op internet zijn tegenwoordig zo concurrerend dat het niet echt meer de moeite is.
Bookmark and Share
2 Responses to "MultiMedia Event"
zaterdag, 29 november, 2008
Als je serieus op zoek bent naar en vervanger, kijk dan ook eens naar de Samsung. Die heb ik vorige week in handen gehad en vond hem erg mooi:
http://www.bright.nl/zuinige-samsung-netbook-over-twee-weken-te-koop
Anoniem said :
zondag, 30 november, 2008
Ik ben vandaag naar het MultiMedia Event geweest. Wat mij opvalt is inderdaad dat er veel stand waren met helikopters en exact dezelfde produkten. Volgens mij waren er wel een 6 stands met exact hetzelfde(zelfde eigenaar!?). De stands voor de verkoop vielen mij tegen. Vorig jaar was er nog diversiteit in de producten. Hetgene waar ik naar op zoek was, heb ik niet kunnen vinden. Dan de game's. Xbox was er met een grote stand, Afwezig om te proberen waren Playstation3, Nintendo Wii, PSP, Nintendo DS, enz... Als ze zo doorgaan blijft er weinig van een HCC/Computer/Game-beurs over!

Een reactie posten