25.11.08

(2) Comments

OLPC ook voor Nederland?

Annet Smith

, ,

Vandaag zag ik een bericht bij ICT-in-Onderwijs waarin het volgende werd meegedeeld:

"De OLPC (One Laptop Pro Child), ooit de 100$ laptop genoemd, kan nu ook in Nederland via Amazon.com worden besteld ... motto: G1G1 (Get One Give One).
De prijs is € 312 voor twee XO-laptops ... u ontvangt echter slechts één exemplaar. Het andere exemplaar gaat naar een kind in een ontwikkelingsland."

Nu was er inderdaad al even sprake van het feit dat de OLPC eindelijk in Nederland geleverd zou kunnen worden, maar dit bericht blijkt toch wat te voorbarig. Bij controle op Amazon.com is het nog steeds zo dat men de OLPC niet in Nederland levert. Wanneer dat wel zal zijn is mij niet bekend, misschien weet iemand meer? Op de Britse Amazon site staat dat de OLPC op 16 december leverbaar is, maar of je hem daar als Nederlander dan kan bestellen?
Het idee is in ieder geval heel mooi. Bestel er 1 voor jezelf en schenk er ook 1 aan een kind in een arm land.
Bookmark and Share
2 Responses to "OLPC ook voor Nederland?"
Frits Hoff said :
donderdag, 27 november, 2008
Beste Annet,

De stichting OpenWijs.nl is opgezet om het concept van OLPC te promoten in diverse leersituaties (dus niet alleen in het basisonderwijs) en er projecten mee te doen. Een eerlijk, duurzaam, digitaal, multicultureel en open onderwijsconcept. Zo lopen er inmiddels 2 projecten met XO's in Maastricht, 1 in Nicaragua en komen er nog een tiental aan. We hebben een 20-tal XO's verkocht aan scholen die hier iets mee willen doen. Binnenkort gaat er weer een bestelling van 100 stuks de deur uit, als scholen interesse hebben horen we het graag. Daarnaast zijn we intensief met OLPC Europe bezig om G1G1 ook naar Nederland te halen, met belastingaftrek.
Mocht er iemand zijn die het leuk vind om aan onze projecten mee te werken dan horen we het graag!
Behalve projecten met de XO doen we ook projecten met Linux mini laptops voor VO en hoger onderwijs. Zo leveren we als enige bv de ASUS EEE 10 inch met Linux (normaal XP). Toch het concept van OLPC maar dan met een toestel dat beter bij de doelgroep past.

hartelijke groet,
Annet said :
donderdag, 27 november, 2008
Bedankt voor deze uitgebreide aanvulling! Ik hoop dat de oproep geinteresseerde scholen zal opleveren en wacht af tot de OLPC G1G1 actie inderdaad ook voor Nederland beschikbaar komt.

Een reactie posten