12.12.08

(1) Comments

Sites blokkeren op school

Annet Smith

,

Vanochtend las ik het nieuwste bericht ("plaatvervangende schaamte en excuses") van Trendmatcher Willem Karssenberg, die berichtte dat er op het Drenthe College wel een heel nare beslissing was genomen, namelijk het blokkeren van Hyves en YouTube op de hele school. Intussen heeft WIllem via Twitter aangegeven dat er toch nog even langer over deze beslissing nagedacht gaat worden, dus wellicht komt het toch nog tot een goed overleg hierover. Want dit is een kwestie die op veel scholen speelt.

Gelukkig hoort mijn ROC hier niet bij. Een medewerker uit ons ICT team heeft mij vorig jaar nog gezegd dat ze alles in principe open zetten en dat de vraag vanuit het onderwijs leidend is voor hun werkzaamheden. Een verlicht standpunt! En zo zou het op alle scholen moeten zijn, vind ik. Er is wel goed overleg nodig, docenten moeten wel geschoold worden in het omgaan met dergelijke media in hun lessen (mediawijsheid), maar iets blokkeren is geen oplossing, of je zou als school al heel veel problemen met je bandbreedte moeten krijgen. En ook dan is overleg altijd nodig, communiceren met elkaar. Als onderwijs aangeven wat je nodig hebt, als ICT dienst aangeven wat mogelijk is en daarin samen je weg bepalen.

De reacties op het bericht van Willem zeggen genoeg over hoe men er in (Edu)bloggersland over denkt. Ik hoop van harte dat vele scholen het bericht ook zullen lezen en de dialoog aangaan over deze problematiek!
Bookmark and Share
1 Response to "Sites blokkeren op school"
zaterdag, 13 december, 2008
Sorry Annet, ik zie geen e-mailadres vandaar: zie http://ezine.kennisnet.nl/index.php?section=titels&action=view&archive_id=820 in de rubriek Edubitje.

met groet,
Louis Hilgers

Een reactie posten