7.12.08

(1) Comments

Wisdom of crowds in Twitter

Annet Smith

,


Gisteren werd voor mij maar weer eens bewezen hoe handig het kan zijn om te twitteren. Vaak wordt er een beetje lacherig op gereageerd als ik anderen probeer uit te leggen wat het is."Oh, je zit te chatten dus" is dan een van de reacties en het wordt daarmee een beetje afgedaan. Maar nu heb ik een goed voorbeeld van hoe ik er profijt van heb gehad.
Zoals bekend heb ik vorige week een nieuwe Medion Akoya E1210 netbook gekocht. Alles liep goed, alleen de wifi kaart gaf problemen. De verbinding viel om de haverklap weg en was heel onvoorspelbaar. Ik had al wat zitten googelen en kwam nog een verhaal op een blog tegen waar ik helemaal niet blij van werd. Ook had ik al nieuwe drivers gedownload en geïnstalleerd, maar niks hielp. Ik zag de bui al hangen dat ik bij de winkel langs moest. Ik had voor de zekerheid een screencast gemaakt met Jing (een geweldig gratis tooltje trouwens!) en had deze op de gratis webruimte die erbij zat geplaatst. Dit even op Twitter gemeld en enkele uren later kwam er ineens een reactie van Ictcafe (Harry Dubois) met een suggestie om het kanaal in de router aan te passen. Even in de router software duiken, kanaal aangepast en, hey presto, probleem opgelost!
En op deze manier valt er veel vaker iets te halen of te brengen via Twitter. Links naar interessante artikelen, Juffrouw Jannie die koffie brengt, vragen van anderen die je kan beantwoorden, discussies over onderwijs en ict, de goedemorgenman die je altijd een goedemorgen wenst, het volgen van conferenties op afstand en de afgelopen week een hoog gehalte vragen om rijmwoorden. Zin en onzin door elkaar, en dat maakt Twitter ook zo leuk. Ik heb op mijn netbook een Firefox plugin (Twitterfox) en op mijn WM mobiel heb ik CeTwit gezet, zodat ik altijd even kan kijken wat er gaande is of iets kan melden. Twitter je mee?
Bookmark and Share
1 Response to "Wisdom of crowds in Twitter"
Anoniem said :
zondag, 07 december, 2008
Twitter me suf, alleen rond etenstijd is het vreselijk, ik wil niet weten wat er allemaal mislukt :-)
Ook leuk dat Maxime Verhagen zo'n actieve Twitteraar is en zelfs al mensen live ontmoet nav een tweet

Een reactie posten