8.12.08

(4) Comments

WunderWall, deel 2

Annet Smith

, ,

Tijdens mijn zelf gekozen "blog sabbatical" kreeg ik een mail van Maarten van Wunderworks. In een bericht van 2,5 jaar geleden had ik aandacht besteed aan hun Wunderwall en nu waren er nieuwe ontwikkelingen op software gebied die men graag onder de aandacht wilde brengen. Het gaat hierbij om de Team Player software, die het mogelijk maakt om met meer mensen tegelijk op 1 Windows pc samen te werken. Dus meerdere muizen en toetsenborden aansluiten en vervolgens bijvoorbeeld via een beamer op 1 scherm samenwerken. Het bericht van Maarten luidde:

"In mei 2006 heb je geschreven over de WunderWall in het onderwijs. Een leuk artikel waarvan we nog steeds bezoeken krijgen bij ons op de website. Ondertussen is WunderWorks verder gegaan met het ontwikkelen. We zijn niet meer afhankelijk van hardware, elke muis, toetsenbord, tablet kan worden aangesloten. Doel is om ook alle interactieve whiteboards te ondersteunen, sommige doen het al. We zijn ook niet meer afhankelijk van het scherm, het kan nu op elke laptop, zelfs de Asus EEE Pc’s!

WunderWorks heeft een gratis versie van haar Multi User software TeamPlayer gratis beschikbaar gesteld. Extra muizen inpluggen, software downloaden en installeren, TeamPlayer opstarten. Uniek in de wereld en ook nog van een Nederlands bedrijf!

We zien dat veel ouders met jonge kinderen dit gebruiken om samen op de PC te werken, maar ook klaslokalen en zakelijke meetings doen er hun voordeel mee.

Het is voor iedereen met een Windows XP of Vista computer gratis beschikbaar op www.Wunderworks.com

Ik dacht dat het interessant is voor de lezers van je blog. Ik ben erg benieuwd wat de lezers van de software vinden."

Wat heel interessant is, is natuurlijk het woord gratis in dit verhaal! Zelf heb ik het nog niet kunnen testen, maar natuurlijk ben ik zelf wel heel benieuwd naar jullie reacties over deze software.

Bookmark and Share
4 Responses to "WunderWall, deel 2"
Anoniem said :
maandag, 08 december, 2008
Grappig, kan alleen even zo snel niet bedenken hoe je dat even 's avonds thuis alleen gaat testen :-) pas misschien bij mijn post van Help een Computer en maak ik weer vreindjes, neem em over.....(met bronvermelding :-))
Remko Boers said :
maandag, 08 december, 2008
Op 21 oktober schreef ik toevallig ook naar aanleiding van een reactie van dezelfde Maarten een blogpost. Zie Meerdere muizen op 1 scherm.

Ik heb de software wel even uitgeprobeerd, maar kwam er nadien achter dat ActivBoard in januari (waarschijnlijk) met een soortgelijke functie gaat komen: Activ Arena. Dan kun je met meerdere pennen op een digibord schrijven.
Anoniem said :
woensdag, 01 april, 2009
Ik heb het geprobeerd op mijn Activboard, maar kreeg mijn pennen er niet mee aan de praat... De muis wel, dat pijltje kreeg ook een andere kleur. Volgens de instructie moet je vervolgens elke andere muis met een klik van de linkermuisknop kunnen laten werken. Helaas... mijn pennen deden het niet. Als het iemand anders wel lukt hoor ik het natuurlijk graag! Misschien lag het gewoon aan mij...
Remko Boers said :
woensdag, 01 april, 2009
@Anoniem:
In de opstelling van een ActivBoard moet je eigenlijk je bord als de muis zien. De muis is dan de tweede muis. Dus die werkt wel simultaan. Een tweede pen op je bord is nog steeds hetzelfde bord, dus dat wordt nooit een extra 'muis'.

Wel heb ik begrepen dat het met speciale pennen van ActivArena wel moet lukken om met twee pennen tegelijk op je ActivBoard te schrijven.
Maar daarvoor zou je contact kunnen opnemen met the AcitvBoard People.

Een reactie posten