20.1.09

(0) Comments

Gaming project afgerond

Annet Smith

, ,

Vandaag kwam een einde aan een reeks van bijeenkomsten in het kader van het gaming project van Kennisnet waar ik bij betrokken was. Initiatiefnemer was het Ondernemershuis van ons ROC, een onderdeel van de school dat ondernemerschapo onder de cursisten probeert te stimuleren d.m.v. workshops en markten. Er wordt momenteel ook nog gewerkt aan een reeks films over en voor startende ondernemers in een vergelijkbaar Kennisnet project dat ik leid.

In het gaming project hebben we weer meer ervaring opgedaan met het inzetten van verschillende games in het onderwijs en hebben enkele tests vooraf en achteraf afgenomen om het geleerde te kunnen meten.

De spellen die er zijn ingezet zijn divers. Aan de ene kant was er een groep die alleen het ondernemersspel  Plaza Challenge heeft gespeeld en aan de andere kant een groep die meerdere kleinere spellen speelde, waaronder Pool Paradise en Fantastic Contraption. Het doel was met name om te kijken of de groep die alleen Plaza Challenge had gespeeld ook meer van ondernemen zou hebben geleerd dan de andere groep waar geen spellen werden gespeeld die iets met ondernemen te maken hadden.

De komende weken zal door de projectleider de evaluatie worden geschreven en dit wordt op de Kennisnetsite gepubliceerd. Wat we al wel kunnen concluderen is dat het een succes was en dat de cursisten erg fanatiek hebben meegedaan. Deels kwam dit natuurlijk door het feit dat we 2 Xboxen voor de winnaars van elke groep hadden aangeboden. Op de foto een deel van de deelnemers, waaronder de gelukkige winnaars.
Bookmark and Share
0 Responses to "Gaming project afgerond"

Een reactie posten