30.1.09

(0) Comments

NOT en TeachMeet 2009


Gisteren en vandaag stonden voor mij helemaal in het teken van de NOT en de TeachMeet die er gisteravond tussendoor ook nog was. Ik ben helemaal platgepraat, heb genetwerkt, gelachen, ben geïnspireerd, heb gepokend en heb veel handen geschud. Heerlijk allemaal!

Op de NOT stond ik gisteren in de Kennisnet stand en heb ik ook nog even in het hoekje voor de Edubloggers met allerlei mensen staan praten. Een goede indruk daarvan vind je bij Computers in de Klas. De paarse polo en wit vest combi die ik moest dragen zou ik zelf niet gekozen hebben (wit kleed natuurlijk helemaal niet af), maar het zorgde er wel voor dat ik me een echte vertegenwoordiger van Kennisnet voelde en ik heb een aantal leuke gesprekken kunnen voeren. En de foto die er van de edubloggers is gemaakt zou ik nog graag willen hebben (wie heeft die?).

De TeachMeet van gisteravond was een belevenis! Fons vd Berg was erin geslaagd om allerlei sponsoren te strikken (waarvoor nogmaals hartelijk dank!) en ik was aangenaam verrast door de verscheidenheid aan bezoekers en aan verhalen die er werden verteld. Ik werd vooral geraakt door het verhaal over verwondering en sterrekunde op school van Richard de Jong, de inspirerende ontdekkingsreis in Web 2.0 land van Sia Vogel en het bevlogen betoog van Fons die pleitte voor het centraal stellen van de cursist. Dit laatste wordt zoveel geroepen, maar nog veel te weinig echt gedaan.

Vandaag heb ik met mijn collega Bernadet de NOT dan echt bezocht en we zijn o.a. op zoek gegaan naar opties voor invulling van het rekenonderwijs in het kader van de Leren, Loopbaan en Burgerschap eisen voor het mbo. We kwamen terecht bij Rekenblokken van Malmberg, Nu Rekenen van Noordhoff (winnaar van de NOT innovatieprijs), Startrekenen van Deviant en Rekenwijzer van Thieme Meulenhoff. Dat wordt dus een vergelijkend warenonderzoek uitvoeren.

En mocht je denken dat ik me niet met gadgets heb beziggehouden, dan heb je het mis. Ik heb een demonstratie gehad van een Microsoft Surface in de Schoolmaster stand en nog 2 mini projectoren in het wild gezien, waaronder de Optoma Pico projector op de foto. Ook zag ik de 3M projector,maar daarvan was het beeld bijna niet te zien doordat de stand te licht was. En natuurlijk hingen er zo'n beetje in iedere stand digiborden, maar die heb ik dit keer links laten liggen.

En nu is het tijd om onderuit op de bank te zakken en vanavond weer lekker in mijn eigen bed te slapen!
Bookmark and Share
0 Responses to "NOT en TeachMeet 2009"

Een reactie posten