23.1.09

(4) Comments

RM Interactive ClassTable

Annet Smith

, ,


Via een tip van Kaj Rietberg (dank!), die hem vorige week bij de BETT had gezien, kwam ik op de site van RM.com bij een nieuw interessant product in de categorie interactieve tafels. De Interactive ClassTable is een apparaat waarbij beeld op een tafel kan worden geprojecteerd met een zogenaamde Ultra Short Throw Projector. Het beeld op de tafel kan dan worden aangeraakt en gemanipuleerd met een speciale pen.

Productbeschrijving:

"New to the RM Whole-class teaching range, this great
teaching resource combines the Hitachi ultra short throw projector, the
eBeam interactive whiteboard system and a unique portable desk
specially designed to allow horizontal projection onto the desk surface
(computer not included).


Great for group interactivity sessions across the
curriculum, this new concept in Whole-class teaching can be wheeled
from class to class, bringing lessons, workshops, design and technology
or even parent evenings to life! Great for promoting participation and
generating excitement - a real buzz for Teachers and Learners alike! In
fact some schools have already told us that they intend to use this
solution for explaining rules and tactics in PE."


Het grote voordeel hierbij is dat de set makkelijk te verplaatsen is en zo dus in de school op allerlei plekken gebruikt kan worden. Verder worden als educatieve voordelen genoemd:

"Supporting group work across the curriculum, helping to build
confidence, increase social interaction in the class and as an interim
stage before whole-class discussion."


Een interessant alternatief voor een digitaal bord als je flexibeler wil zijn in waar je het kan gebruiken. Wel een stuk kleiner dan natuurlijk, dus niet voor klassikale toepassing geschikt, maar voor groepswerk zeker leuk en inspirerend lijkt me. En nu de Britse pond zo laag staat is die  prijs van rond de 2000 pond ook helemaal niet zo gek meer.
Bookmark and Share
4 Responses to "RM Interactive ClassTable"
Kaj Rietberg said :
vrijdag, 23 januari, 2009
De hele stellage zoals die op het plaatje staat hoef je er niet bij te kopen. Je zou de beamer ook op kunnen hangen of op een andere tafel kunnen projecteren, wat het dus weer goedkoper maakt. Het zwarte kleine kastje rechts boven in de hoek, is het kastje waar het om gaat. Deze maakt oppervlakten interactief. Dus ook elke andere tafel, belangrijk daarbij is dat de oppervlakte wat stroef is en niet te glad zoals sommige whiteboards zijn. Ze vertelden me dus ook dat deze apparaten kunnen hangen en dan als interactieve beamer gebruikt worden op een whiteboard.
Het is gemaakt met de Microsoft surface and een computer tafel van uTouch in gedachten. Maar dan een veel goedkoper exemplaar.
Annet said :
vrijdag, 23 januari, 2009
Heel erg bedankt voor deze aanvullingen, Kaj! Ik kon op de site alleen deze set vinden en niet iets over losse onderdelen die je kan kopen. Dat maakt het weer interessanter.
Fons said :
vrijdag, 23 januari, 2009
Lijkt een beetje op het systeem van Mimio.
Verder is het wel een ding dat ik in actie moet zien voordat ik het het voordeel van de twijfel ga geven. Ik zie zo zachtjes aan door de bomen het digibordenbos niet meer. Gelukkig is er weer een NOT in aantocht.
Anoniem said :
zaterdag, 24 januari, 2009
Kijk ook even op de blog van Ollie Bray die eergisteren al een artikel schreef over verschillende soorten Multitouch tables die op de BETT te zien waren:

http://olliebray.typepad.com/olliebraycom/2009/01/bett-2009-interactive-multi-touch-tables-rm-smart-vipro-and-microsoft-surface.html

Een reactie posten