17.2.09

(2) Comments

Eerste opnames met de Toshiba Camileo S10

Annet Smith

,

En daar zijn ze dan, de eerste beelden van de Toshiba Camileo S10 waar ik eerder vandaag ook al over schreef. Ik heb een hele reeks losse stukjes met de bijgeleverde software (ArcSoft MediImpression) aan elkaar geplakt en opgeslagen als 1 bestand. Je kan trouwens kiezen uit MPEG-1, WMV of MOV. Ik heb voor het laatste gekozen, met hoogste kwaliteit. De filmpjes worden trouwens ook als MOV-bestanden op de camera opgeslagen. Ik wilde vervolgens het filmpje via de software naar YouTube uploaden, maar het bestand bleek te groot te zijn geworden, dus heb ik voor Viddler gekozen deze keer. De losse filmpjes staan deels wel op YouTube, met beschrijving erbij van de instellingen van de camera. Vergeet vooral niet daar voor de HD optie te kiezen.

De beelden zijn met meerdere instellingen gedaan. De eerste beelden zijn in huis opgenomen op de HD 720p stand. Binnen is het vrij donker, geen extra verlichting aangezet. In het dorp heb ik op de op dezelfde stand gefilmd bij zwaar bewolkt weer, met stabilisatie aan. Er zit ook hier en daar wat zoom in, tot het maximum van 4x digitaal. Van de bloemewinkel heb ik twee foto's ingevoegd, de ene zonder en de andere met zoom. Het volgende deel (water met eendjes en reiger) is opgenomen op de hoogste HD stand (1080p), maar daarbij werkt de stabilisatie niet meer. Ook hier heb ik weer even ingezoomd tot het maximum. In het laatste deel zitten enkele macro opnames buiten, met het schuifje bovenop de camera naar links, speciaal voor opnames tot 20 cm. De laatste beelden zijn binnen genomen in dezelfde stand, maar 1x met de ingebouwde lamp aan en 1 x zonder. De lamp heeft alleen bij dergelijke close-up opnames toegevoegde waarde. Op YouTube heb ik nog een filmpje toegevoegd waarin ik mezelf film met de camera op een armlengte afstand. Grappig was dat ik het schermpje daarvoor andersom klapte, dus naar de voorkant en het beeld werd automatisch goed gezet. Zo kun je meekijken als je jezelf filmt. Geluid is goed, beeld vind ik iets minder, maar dat kan ook aan het licht in de badkamer liggen. :-)

Ik ben zelf best tevreden over de eerste resultaten. Het geluid is goed, beeldkwaliteit bij stilstaand beeld prima en foto's zien er ook goed uit. Wel moet je niet teveel zoomen, maar dat is bij geen enkele digitale zoom mooi en ook het pannen gaat niet altijd mooi vloeiend. Verder is het hinderlijk dat het gebruiken van de knoppen goed hoorbaar is in de films. Maar hij is in ieder geval stukken beter dan het Aiptek ding van de Blokker, maar kost dan natuurlijk ook wel even wat meer (€ 179,- bij Pixmania). Ik hoor graag wat jullie van de beelden vinden!
Bookmark and Share
2 Responses to "Eerste opnames met de Toshiba Camileo S10"
JoG said :
woensdag, 18 februari, 2009
Annet, de scherpte valt mij tegen. Zo is bijvoorbeeld geen enkele nummerplaat leesbaar. Dat komt mogelijk door YouTube? Ik heb al enkele keren gelezen dat Vimeo een betere kwaliteit biedt. Misschien moet je hetzelfde filmpje daar eens plaatsen en dan kijken en vergelijken.
Anoniem said :
woensdag, 15 juli, 2009
heb deze camera maar 't is echt een goedkoop dingetje eigenlijk alleen op statief te gebruiken, of je ellebogen op tafel :-)
beeld stabilisator werkt wel maar moet je iedere keer weer aanzetten, werkt niet in Full HD, netzoals alle ander instellingen moet je deze telkens weer opnieuw instellen, poweroff betekend terug naar defaults. zie ter leuk uit maar laat je niet verleiden door het uiterlijk
spaar liever door voor een misschien minder handzaam maar betere kwaliteit

Een reactie posten