12.2.09

(3) Comments

Papershow

Annet Smith

, ,

Via een tip van Kaj Rietberg (dank!) via Twitter kwam ik terecht op de site van Papershow. Dit is een presentatie hulpmiddel waarbij je een speciale pen met ingeboude camera gebruikt in combinatie met digitaal rasterpapier en een usb stick met bluetooth functionaliteit waar de software op staat. Sluit de usb stick aan op je laptop, schrijf op het papier en je tekst verschijnt meteen op het scherm. Sluit een beamer aan en je kan presenteren en uitleggen met tekst en tekeningen. Kijk vooral even op de site voor een aantal duidelijke filmpjes over de mogelijkheden.


Het speciale papier heeft aan de rechterkant nog een voorgedrukt menu, waarmee je bijvoorbeeld tekstkleur kan aanpassen of bepaalde symbolen kan invoegen. Nadeel vind ik wel dat je dit niet met gewoon papier kan gebruiken, je moet dus steeds dit papier erbij kopen. Aan het eind van je schrijfwerk kun je ervoor kiezen om het uit te printen, te mailen of op te slaan.

Interessant idee voor als je geen digitaal bord kan betalen maar wel digitale aantekeningen wil delen en opslaan. Wel jammer van dat speciale papier. Een startersbox kost €149,- wat ik aan de hoge kant vind. Wat het speciale papier kost kan ik niet achterhalen op de site.
Bookmark and Share
3 Responses to "Papershow"
Espresso said :
vrijdag, 20 maart, 2009
Via de onderstaande link kom je bij een recensie. Het lijkt erop dat er nog een paar verbeterpuntjes zijn.

http://www.consumingexperience.com/2008/09/oxford-paper-show-digital-pen-review.html
Annet said :
vrijdag, 20 maart, 2009
Dank voor deze aanvulling! Het lijkt erop dat de software inderdaad wel wat beter kan en dat de boel niet altijd meteen werkt.
maandag, 29 juni, 2009
Check www.schoolsupport.nl voor bestellingen van Papershow, zowel starterboxen als het papier (een blok vanaf 11,95!). Wordt waarschijnlijk morgen op de site geplaatst!

Een reactie posten