Pocket videocamera overzicht

Annet Smith

,

Ik realiseerde me dat ik in mijn blog helemaal nog geen aandacht heb besteed aan de nieuwe golf van pocket videocamera's die er de laatste maanden over ons is uitgestort. Deze camera's zijn uitermate geschikt voor het onderwijs door het handzame formaat, de lage prijs en het bedieningsgemak.

Nou is het ondoenlijk om alles in 1 blogpost te bespreken, want er is al heel veel. Ook heb ik zelf niet de beschikking over de apparaten om ze te kunnen testen of vergelijken. Daarom een lijstje met links naar productpagina's en reviews, zodat wanneer je met het idee speelt om een dergelijke camera aan te schaffen, je een overzicht hebt van de meeste opties.


Flip Ultra
(ook in HD variant verkrijgbaar)
Productpagina
Review
Videoreview


Flip Mino
(ook in HD variant verkrijgbaar)
Productpagina
Review
Videoreview


Creative Vado
(ook in HD variant verkrijgbaar)
Productpagina
Review
Videoreview


Kodak Zi6

Productpagina
Review
VideoreviewToshiba Camileo S10
(nog niet te koop)
Productpagina
Reviews zijn nog niet beschikbaar

Vergelijkingen
Flip Ultra en Creative Vado vergeleken
Flip Mino en Kodak zi6 vergeleken
Films vergelijken van Flip Mino HD, Creative Vado HD en Kodak zi6
Creative Vado HD, Kodak zi6 en Flip Mino HD vergeleken

De Kodak en Toshiba nemen in HD kwaliteit op. Van de Flip Ultra, de Flip Mino en de Creative Vado zijn ook HD varianten te koop, maar deze zitten nu nog in een andere prijsklasse dan de standaard modellen (kosten ongeveer 50-100 euro meer).  Ik kan me wel voorstellen dat dat prijsverschil in de loop van dit jaar snel zal verkleinen en dat het dus de moeite waard is om nog even met een aanschaf te wachten. Voor gebruik in de klas en vooral als je meerdere camera's tegelijk wil aanschaffen zijn de goedkoopste varianten al heel behoorlijk van kwaliteit om video voor publicatie op het web op te nemen.


Natuurlijk is dit overzicht allesbehalve volledig (ik noem bijvoorbeeld een Aiptek, die ook al enkele jaren kleine videocamera's op de markt brengt). Ik vraag daarom iedereen in de comments andere varianten aan te dragen zodat dit artikel een nog beter overzicht zal geven! En ik hoop stiekem dat ik er eentje voor mijn verjaardag krijg deze maand...
Bookmark and Share
4 Responses to "Pocket videocamera overzicht"
JoG said :
donderdag, 05 februari, 2009
Nuttig dat je deze compacte camera's / camcorders op een rijtje hebt gezet. In de vergelijking Flip MinoHD - Kodak Zi6 is me door twee ervaringsdeskundigen (via Twitter) de Flip aanbevolen. Een vergelijking: http://is.gd/7RPi
Annet said :
donderdag, 12 februari, 2009
Bedankt voor deze aanvulling. Gisteren kwam ik nog een discussie tegen op FriendFeed bij @scobleizer (zie http://tinyurl.com/d7lr97) waarin hij de Flip, de Kodak en de Vado met elkaar vergelijkt. Hij komt uit bij de Flip als beste, maar @chrispirillo vindt de Vado beter. Grootste bezwaar bij de laatste, aldus @scobleizer, is dat hij niet door de Mac wordt ondersteund. Wel belangrijk om te weten denk ik.
Zie het artikel van Chris Pirillo op http://tinyurl.com/8ltpz3.
Anoniem said :
vrijdag, 18 februari, 2011
Zo had ik het nog niet bekeken, dat het handig is voor het onderwijs! Logisch wel eigenlijk.

Over de Flip heb ik ook veel goeds gehoord, en ook over de Sony Bloggie mobile cameras, die zag ik nog niet in je overzichtje. De Bloggie krijgt binnenkort ook een 3D-versie :D

Keep it up! :)
Annet said :
vrijdag, 18 februari, 2011
@fingula: Bedankt voor je reactie! Het kan zijn dat die Sony Bloggie er niet in staat, omdat dit bericht intussen 2 jaar oud is. ;-)

Een reactie posten