19.2.09

(2) Comments

Video upload problemen

Annet Smith

, ,

Gisteren en vanochtend wilde ik wat meer experimenteren met verschillende sites om de filmpjes van mijn nieuwe Toshiba Camileo S10 neer te zetten. Met YouTube werkt het allemaal prima, zeker in combinatie met de bijgeleverde software. Je vult eenmalig je inloggegevens van YouTube in, geeft op de site aan dat je toestaat dat vanuit het programma verbinding wordt gemaakt en je kan aan de slag. Klik een filmpje aan, kies Uploaden naar YouTube en hij staat er al op!

Omdat ik ook wilde kijken of er misschien betere beeldkwaliteit bij andere sites te halen viel en vanwege de reactie van @JoGnet bij mijn vorige bericht hierover, heb ik een account aangemaakt bij Vimeo en Viddler. Uploaden van de films (mov-bestanden van ongeveer 7 mb) bleek meteen een probleem te zijn. Bij Viddler bleef hij op 83% steken en de volgende 2 filmpjes werden weliswaar geupload en gedecodeerd, maar waren vervolgens niet af te spelen. Datzelfde gebeurde vervolgens ook bij Vimeo.

Na speuren in hun forums en faq's heb ik nog een andere browser gebruikt (eerst Fuirefox, toen Internet Explorer 7) en bij Firefox nog de ad blocker extensie uitgezet. Flash was goed geinstalleerd en ik was niet van plan om mijn virusscanner uit te zetten zoals in 1 van de artikelen werd aangeraden. Niets hielp uiteindelijk, want bij zowel Viddler als ook Vimeo krijg je niks te zien en lijkt er zelfs helemaal geen film te zijn opgeslagen.

Ik heb intussen bij beide sites een verzoek om hulp ingediend en ik hoop wat te horen, maar zou het raar vinden wanneer ik bij YouTube geen problemen ondervind met een mov-bestand, maar bij anderen wel. Om toch nog even verder te testen heb ik ook bij Blip.tv een account aangemaakt en daar stond warempel het filmpje in no time online! Zie hieronder het resultaat. Op de anderen moet je dus nog even wachten.
Bookmark and Share
2 Responses to "Video upload problemen"
Anoniem said :
vrijdag, 20 februari, 2009
Voordeel van Blip.TV is ook dat je met een FTP upload kunt werken. Als je eenmaal in een FTP programma (FTP-Lite ofzo) de inlog hebt aangemaakt kun je vanaf je PC met een druk op de knop meerdere video's tegelijk uploaden. Voordeel van Blip vind ik ook dat je direct op je blog kunt publiceren met tekst en titel.
Annet said :
vrijdag, 20 februari, 2009
Zover ben ik er nog niet ingedoken, maar dat biedt natuurlijk wel weer extra mogelijkheden! Bedankt voor de Blip tips en ik ga er wat mee doen!

Een reactie posten