26.3.09

(1) Comments

GPS ervaringen

Annet Smith

,

Nadat ik afgelopen jaar rond deze tijd een cursus GPS wandelen had gedaan in het Noord Hollands Duinreservaat bleef het een beetje kriebelen. We wandelen graag, maar wilden dit toch eens wat interessanter maken. Vorige week zijn we uiteindelijk overstag gegaan en hebben via Navi.nl een Garmin eTrex Legend HCx aangeschaft. Dit GPS apparaat is compleet genoeg voor onze doeleinden (eigen en gedownloade routes wandelen en misschien wat geocachen) en was ook nog redelijk geprijsd (€158,50).

Het apparaat heeft een kleurenscherm en er kunnen kaarten in worden gelezen die je op de pc ook kunt laden in het meegeleverde Mapsource. Je kunt op vele sites tegenwoordig routes, tracks en geocache-waypoints downloaden en deze zijn eenvoudig naar het apparaat over te zetten via een usb kabel.

We zijn gestart met enkele routes zelf in Mapsource intekenen en deze hebben we het afgelopen weekend gelopen. Het ging eigenlijk allemaal vlekkeloos en je kunt op deze manier ook eens afwijken van de wandelpaden die standaard zijn uitgezet. De komende weken willen we ook eens wat routes van anderen lopen die we o.a. hebben gevonden op GPSies.com (met dank aan Willem Karssenberg voor de tip!). Deze prachtige site toont allerlei wandel- en fietsroutes op een kaart en er is veel informatie te vinden over GPS. Alle routes zijn  in vele formaten te downloaden of rechtstreeks naar het GPS apparaat te verzenden. Hier gaan we nog lang plezier van hebben!

Morgen bezoek ik een Game Atelier workshop van de Waag Society die gaat over het maken van games waarbij ook gps wordt gebruikt. Daarover in een volgend bericht dus meer.

Bookmark and Share
1 Response to "GPS ervaringen"
donderdag, 26 maart, 2009
Hé Annet,
Alweer toevallig: ik ga morgen met een paar collega's ook GPS-wandelen. We gaan deze geocach lopen: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=dbf2f9b0-8971-47e6-a2f7-960b849573fb. Het is een tocht die zo ongeveer voor mijn huisdeur begint. Ik ben erg benieuwd. Nu maar hopen dat het niet regent.
Jij moet morgen misschien ook voor regenkleding zorgen, want ook bij de gameworkshop van de Waag moet je naar buiten om elkaars games te spelen, weet ik uit ervaring!

Een reactie posten