21.3.09

(2) Comments

Overzicht inzet ict en gadgets in het onderwijs

Annet Smith

Bij Pierre Gorissen kwam ik het mooie bericht "Overzicht gebruik van ICT in het onderwijs - HELP!" tegen waarin hij een opsomming geeft van de ict middelen en gadgets die momenteel in het onderwijs worden ingezet. Ook roept hij lezers op om meer voorbeelden aan te dragen en samen met de aanvullingen in de comments levert het een goed overzicht op van hoe ver we zijn en wat er al kan.
Zelf heb ik nog gps devices en mobiele games als toevoeging genoemd. Daarover zul je hier de komende week zeker meer lezen, want we hebben thuis een nieuw gps apparaat voor wandelingen en geocaching aangeschaft en vrijdag ga ik naar de Waag Society om meer te leren over hun Games Atelier.

Bookmark and Share
2 Responses to "Overzicht inzet ict en gadgets in het onderwijs"
maandag, 23 maart, 2009
Hé Annet,

Een paar weken terug volgde ik bij de Waag Society toevallig ook een workshop van het gamesatelier. Was erg leuk, al waren de meningen van de deelnemers erg verdeeld over wat en hoe je dit goed in zou kunnen zetten voor onderwijskundige doeleinden.
Op diezelfde dag was er ook een workshop rondom de inzet van google earth in het onderwijs door Marc Buma. Helaas heb ik die workshop moeten missen. Van de mensen die daarbij waren hoorde ik enthousiaste verhalen. Op de bijbehorende website vind je veel ideeën en tips. Zie: http://www.80klikken.nl
Annet said :
dinsdag, 24 maart, 2009
Ik heb het boek van Marc Buma, 80 klikken (waar de site een verlengde van is, of andersom), eens gekregen van Kennisnet en er een aantal hoofdstukken van doorgenomen. Is inderdaad erg leuk! En natuurlijk zal ik over mijn ervaringen van a.s. vrijdag bij de Waag Society ook even berichten.

Een reactie posten