Ipon 2009: een feest van herkenning

Gisteren was een hectische, volle dag, maar ook eentje vol van gesprekken, inspiratie en poken. De Ipon van dit jaar zit er weer op, maar daarvan heb ik gisteren helaas weinig kunnen zien.

De ochtend begon met een bijeenkomst van de Kennisnet mbo ambassadeurs in een zalencentrum aan de andere kant van Hoog Catharijne, wat ik niet zo gelukkig gekozen vond. Ik vond het wel heel leuk om weer met veel collega's van gedachte te wisselen en om een interessant verhaal over Identity Management te horen, maar vond het tegelijk erg jammer dat dit ten koste ging van mijn tijd op de beursvloer. En doordat het maar een ochtend was is het echte uitwisselen van ervaringen tussen de ambassadeurs ook niet echt uit de verf gekomen. Bij een volgende keer beter gescheiden houden, stel ik voor. Enkele ambassadeurs hebben nog even een Twitter account aangemaakt (zie de Tweetchannel die ik voor de gelegenheid had aangemaakt) en na een snelle lunch togen we naar de Ipon.

De beursvloer lonkte, maar ik bleef zo vaak steken bij deze en gene die wat te vertellen had, dat ik geen enkele gadget heb gespot of ook maar 1 pen in mijn tas heb kunnen stoppen! Om 4 uur was het alweer tijd voor de TeachMeet (bekroond met een Ipon award, hoera!) en daar was het een opeenvolging van goeie verhalen, voorbeelden, prachtige Prezi presentaties en een boel inspirerende mensen waarvan ik weer een vele herkende. Leuk is dat ik door meerdere mensen ben gevraagd om iets te schrijven, maar daarover in een later stadium meer. Toch wel erg lekker als je merkt dat mensen dit blog lezen en het ook waarderen en er ideeen aan overhouden. Allemaal dank voor de lovende woorden en schouderklopjes!

Tijdens de TeachMeet werden we nog even bij de uitreiking van de Ipon Awards uitgenodigd en tot mijn vreugde won niet alleen de TeachMeet, maar ook Plaza Challenge van Gamebasics ging ervandoor met een award voor beste software VO. Nu denk ik dat de doelgroep voor Plaza Challenge veel groter is, want op ons ROC hebben we er ook al een aantal keren met veel plezier mee gewerkt. Weet je niet wat het is? Kijk dan op PlazaSchool of lees wat ik er jaren geleden al eens over schreef.

Mijn presentatie over gaming in het onderwijs en welke spellen je zou kunnen gebruiken was 1 van de laatste en achteraf dacht ik nog "ik heb nog niet genoeg geschrapt". Ik had nog veeeeeel meer willen vertellen, zoals dat ik zo graag een database ergens zou willen hebben waarin je met 1 druk op de knop kan zien welke game geschikt zou kunnen zijn voor jouw les omdat het heel veel tijd kost voor docenten om een geschikte game te vinden. Of hoe lastig het was om alle cursisten gemotiveerd te houden toen de winnaar in Plaza Challenge zich steeds meer af begon te tekenen. Of dat het heel moeilijk is om aan te tonen wat ze er nou echt van geleerd hebben, hoewel we zelf een klein onderzoek hebben gedaan dat dat wel heeft aangetoond vinden we. Maar 7 minuten is dan te kort, diepgang is nauwelijks mogelijk en je wil al snel teveel.

En de Promz beurs voor promotiematerialen? Helemaal geen tijd voor gehad. Ik was dan ook zeer jaloers op diegenen die dat wel hadden gedaan en met tassen vol gadgets en spulletjes terugkwamen. Volgende keer beter dan maar. De Poken koning, Jilles Groenendijk, had de poken bij deze beurs aardig in de picture gezet en hij was drie events aan het aflopen en bezocht zelfs nog de TeachMeet waar ik even met hem hem bijgepraat. De handel loopt nog steeds prima en ik moet zeggen dat er gisteren ook veel te poken viel.

De hele dag was voor mij dus een feest van herkenning. En dan bedoel ik niet de digitale borden waar je nog steeds over struikelde, net als vorig jaar, maar al die mensen die ik heb gesproken en heb gepokend. Veel daarvan kende ik al persoonlijk, maar sommige alleen via Twitter of van naam. Heel leuk om zoveel gesprekken te hebben gevoerd en zeker tot de volgende keer!

Bookmark and Share
0 Responses to "Ipon 2009: een feest van herkenning"

Een reactie posten