Ipon 2009: workshop Digital Cre8or

Annet Smith

,

Ik hb tijdens de Ipon 2009 2 workshops waarvoor ik me had ingeschreven gemist maar wist er toch nog 1 te bezoeken, die van John van Dongen over Digital Cre8or.

John startte met de Ted Talk van Sir Ken Robinson die daarin aangeeft dat scholen de creativiteit van leerlingen doden. Vervolgens vertelde John over Digital Cre8or,een mooi initiatief waarbij je enkele docenten binnen je school via scholingen toerust met skills om multimediaal te werken en dit weer op de leerlingen over te brengen. Dit levert een certificaat voor de school en de leerlingen op. De overige docenten krijgen dan multimediaal hun uitgewerkte opdrachten aangeboden. Je geeft je leerlingen dus meer mogelijkheden om hun resultaten te presenteren en hun creativiteit aan te spreken.

Het verhaal kwam op meerdere mensen over als verkooppraatje, maar gelukkig werd het wel duidelijker toen John om feedback uit de zaal had gevraagd toen zijn tijd er al op zat. Goed als je je kwetsbaar durft op te stellen en luistert naar je publiek. Daar kan menig docent nog wat van leren! Ook riep hij scholen op om zich bij de KPC groep aan te melden als pilotschool.

Bookmark and Share
0 Responses to "Ipon 2009: workshop Digital Cre8or"

Een reactie posten