25.4.09

(3) Comments

Nieuwe gadget: Philips Power2Go

Annet Smith

,

Ik breng regelmatig tijd door op conferenties en dan loop ik al snel tegen een probleem aan: onvoldoende stroom om mijn telefoon, waarop ik wil twitteren en browsen, aan de praat te houden. Ik heb een HTC Touch Diamond en ben verder heel tevreden met wat het ding allemaal kan, maar de accu is echt slecht. Als ik op weg naar mijn werk ga zitten internetten en twitteren is de accu na anderhalf uur al zeker voor de helft leeg. Als ik dan gedurende de dag ook nog eens ga bellen, moet ik op de terugweg vaak de reserveaccu die ik maar heb aangeschaft gebruiken. En bij een conferentie, waar ik de hele dag online wil zijn, is ook een reserveaccu niet meer voldoende en zijn stopcontacten nog altijd erg schaars. Ik had vervolgens een vraag op Twitter gesteld over oplaadbare kastjes die eenvoudig mee te nemen zijn. Als reacties kreeg ik o.a. terug dat de solar varianten nog niet echt goed voldoen en dat viel voor mij dan ook af.

Bij UGame ULearn (waarover in een volgende post meer) sprak ik deze week Jeroen van Beijnen die mij zijn Philips Power2Go kastje liet zien. Dit is een klein apparaatje dat je via usb op je pc kan opladen, of met een adapter ook aan het stopcontact kan hangen. Je mobiel of mp3 speler kun je er dan aan koppelen om op te laden als je onderweg zonder stroom komt te zitten. Jeroen had er maar liefst 2 bij zich,1 kleine die ongeveer 30 uur stroom geeft en een groter model dat 2x zoveel kan leveren. Hij was heel positief over de apparaten en ik besloot ter plekke om er ook een aan te schaffen.

Na wat speurwerk kwam ik bij Bol.com uit voor de goedkoopste optie, het Philips Power2Go SE4430 pakket waarin het kastje zelf, een kabeltje, een adapter, tasje en maar liefst 8 verloopstekkers zitten. Alles bij elkaar kostte me dat €31,99, wat ik een hele goede prijs vond. Het grotere apparaat wat 60 uur stroom levert kost daar €124,95, wat in verhouding natuurlijk wel erg duur is. Bovendien vond ik deze te groot om in mijn tas elke keer mee te zeulen, dus deze viel al snel af.

Het pakje werd vanochtend afgeleverd en ik heb het apparaat meteen aan een stopcontact gelegd om op te laden. Na 7 uur (!) was dat eindelijk klaar en kon het testen beginnen. Mijn telefoon heeft een mini usb aansluiting en deze zit ook in het pakket. Ik wist al wel dat het zou gaan werken, want Jeroen heeft dezelfde telefoon. Wat ik niet wist, is of ook onze iPod Touch ermee zou kunnen worden opgeladen. In het pakket zit een verloopstekker die aan de ene kant een usb kop heeft en aan de andere kant dan een usb"staart" waar opnieuw een usb kop weer in kan. Hierbij stond op een plaatje dat erbij  zat dat deze voor iPods zou zijn, dus heb ik het verbonden zoals op het plaatje stond aangegeven. En ook daar werkte het prima mee (zie de 2e foto)! Ook de Nokia N73 en de Nintendo DS die we nog testten, gaven geen problemen.

Wat ik nu ga doen is de komende dagen mijn mobiel met dit apparaatje opladen om te zien of deze inderdaad de beloofde hoeveelheid stroom (30 uur) levert. Voor nu ben ik al heel tevreden dat het allemaal lijkt te werken zoals het hoort!

Bookmark and Share
3 Responses to "Nieuwe gadget: Philips Power2Go"
Pierre said :
zondag, 26 april, 2009
Hoi Annet,

Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Zeker ook gezien die negatieve review bij bol.com.

Ik heb zelf een noodsetje op basis van 4 AAA batterijen (was spotgoedkoop maar wordt helaas niet meer verkocht). Ook met een USB-aansluiting (dus generiek) en als voordeel dat ik eenvoudig een extra setje batterijen bij me kan hebben voor als hij leeg is. Maar zonder lampjes die aangeven hoe vol hij is en of ik er 30 uur mee haal weet ik ook niet.
zondag, 26 april, 2009
Hoi Annetm

Zoals ik al tijdens UgameUlearn vertelde lukt het mij tijdens Scoutingkampen afhankelijk van het weer maar een en soms twee keer om mijn mobiel op te laten.

Tijdens UgameUlearn heb ik hem de hele dag aan mijn telefoon gehangen en hield mijn telefoon. Normaal houdt mijn telefoon het bij actief internetgebruik maar een paar uur vol, nu heb ik de hele conferentie gebruik kunnen maken van mijn telefoon.

Ik haal overigens ook zeker geen 30 uur stroom uit het apparaat, maar zo negatief als in de review op bol.com ben ik dus zeker niet.
Maar ik denk dat dit ook heel erg afhankelijk is van het doel en de manier waarop je deze accu's gebruikt.

Wat wel een groot voordeel van deze accu is, is dat je hem niet alleen als USB aansluiting kunt gebruiken, maar dat je hem ook via de USB poort van een pc kunt opladen. Hier heb ik al regelmatig dankbaar gebruik van gemaakt. Dit is helaas bij zijn grotere (en duurdere) broertje niet mogelijk.

Maar ik ben benieuwd naar jou ervaringen met de accu!
maandag, 27 april, 2009
Hoi Annet,

Ik ben heel benieuwd. Het lijkt positief. Ik wacht nog heel ff af. Als alles zo positief blijft is de volgende voor mij...

Grtz
Jeroen

Een reactie posten