30.4.09

(3) Comments

Philips Power2Go: eindoordeel

Annet Smith

Nadat ik mijn nieuwste gadget, de Philips Power2Go accu, een aantal dagen heb getest wil ik mijn bevindingen hier nog even delen. Ik heb de volgende zaken geconstateerd:
- de accu laadt in ongeveer 6 uur volledig op, wat ik vrij lang vind. Echt iets om 's nachts te doen dus.
- als de 4 streepjes allemaal vol zijn kan ik mijn telefoon (een HTC Touch Diamond) er 1 maal helemaal mee opladen. Dus de hoeveelheid stroom die ik eruit haal is evenveel als de accu die in de telefoon zit.
- de Nintendo DS gebruikt voor het opladen 1 streepje op de accu, dus ik kan hem er ongeveer 4x mee opladen.
- Het laden van de eerste twee streepjes op het kastje gaat veel sneller dan bij de laatste 2. Andersom is het ook zo dat de eerste twee streepjes langer blijven branden dan de laatste 2 als ik er een apparaat aan heb hangen.

Wat zegt dit nu over de Power2Go? Het doet wat het belooft, namelijk verschillende apparaten opladen. Wat wel lastig in te schatten is, is de 30 uur stroom die het belooft, want dat hangt natuurlijk helemaal af van welk apparaat je eraan hangt. Als ik mijn telefoon niet zou gebruiken nadat ik hem heb opgeladen, gaat deze waarschijnlijk wel 30 uur mee, maar als ik erop ga internetten, dan is deze in 3 uur tijd leeg. De Nintendo DS gaat langer mee en zal waarschijnlijk wel ongeveer 20 uur spelen halen met dit apparaat. Het gegeven van 30 uur vind ik dan ook niet echt te verklaren.

Het Power2Go apparaat levert dezelfde hoeveelheid stroom als de reserveaccu die ik al eerder bij mijn telefoon had gekocht. Aangezien die duurder is, heb ik niet het gevoel een slechte aankoop te hebben gedaan. Ook omdat we er veel meer apparaten die we in huis hebben mee kunnen opladen, vind ik de aanschaf geen kat in de zak. Ik ben wel licht teleurgesteld over de hoeveelheid tijd die ik ermee win op mijn telefoon, maar met 2 accu's en het Power2Go kastje moet ik een gemiddelde conferentiedag net twitterend kunnen doorkomen, dus voorlopig kan ik hier wel mee uit de voeten. Ik hoop wel dat er in de toekomst betere accu's (fuel cell?) voor een redelijke prijs verkrijgbaar zullen zijn zodat dit soort apparaten gewoon overbodig worden.

Bookmark and Share
3 Responses to "Philips Power2Go: eindoordeel"
ritanila said :
donderdag, 30 april, 2009
Met de grote broer van dit apparaat kun je ook laptops opladen, helaas kost die aanzienlijk meer, namelijk rond de 125 euri en het type dat je beschrijft rond de 33 euro. Daar heb je dan wel meer aan natuurlijk. Ik begreep ook uit user reviews bij het apparaat dat je beschrijft dat een apparaat niet zo goed wordt opgeladen dan met de gewone lader. Philips zou bezig zijn met een verbeterde versie.
Rita Niland
Annet said :
donderdag, 30 april, 2009
Inderdaad is er een grotere broer van dit apparaat, maar dat vond ik te groot om steeds mee rond te lopen. De user review had ik ook gelezen, die was van november vorig jaar, dus ik hoopte eigenlijk dat dit al een nieuwe versie van het apparaat was, maar kennelijk is die er nog niet. Misschien is er iemand die licht op deze zaak kan werpen?
Anoniem said :
vrijdag, 27 november, 2009
Nou mensen, ik had dus 2 van deze chargers gekocht voor mijn Samsung Omnia! De stekker die zogenaamd voor deze telefoon bestemd is. Past dus niet!
Niet getreurd dacht ik, ik gebruik mijn eigenste kabeltje wel. (Datakabel van de omnia i900 die ik ook vaak gebruik om via mijn pc/laptop de foon op te laden)
Helaas, alleen een piep, geen lampje o.i.d. geen teken van opladen.

Dus wat mij betreft, een dikke NUL! Mijnheer Philips

Een reactie posten