10.4.09

(1) Comments

TeachMeet IPON, nog even dan!

Annet Smith

,Ik vind achteraf dat de TeachMeet in het eerdere bericht er wel erg bekaaid afkwam en daarom toch nog even wat meer hierover, want het is natuurlijk toch wel heel bijzonder dat zo'n unconference zoveel leuke mensen bij elkaar brengt! Dat de TeachMeet een Ipon award heeft gewonnen vond ik dan ook zeer terecht en Fons natuurlijk vanaf deze plek gefeliciteerd en nog ontzettend bedankt voor al het geregel en de perfecte organisatie weer. Ik weet zeker dat we er over een aantal maanden weer ergens eentje zullen hebben en dan gaan we de 150 man hopelijk halen!

Het is erg lastig om al die presentaties die er waren recht te doen, want dan wordt het gewoon een te lang verhaal. Maar ik vond in ieder geval het eerste verhaal over de 23 onderwijsdingen van Annemarie van Essen interessant, omdat ik die op onze school ook zo graag een plekje wil geven. Heel mooi dat daar ook een aparte site voor is. Verder was de interactieve powerpoint van Willem Karssenberg erg verrassend. Ik wist niet van de mogelijkheid om te sms-en en de resultaten meteen zichtbaar maken in je presentatie. Lees er alles over bij Willem zelf en bij Karin.

De voorbeelden van digital storytelling zijn me ook bijgebleven, wat natuurlijk precies de bedoeling is van deze manier van een verhaal vertellen. Zowel Marcel de Leeuwe als Edvard Spaapen hadden hiervan mooie voorbeelden. Zie de blog van Marcel of de film Thuria's story van Edvard, waar binnenkort ook een blog bij verschijnt.

Er werd nog meer gewerkt met mooie beelden, zoals de plaatjes uit de trein van Rick Slagter, of de prachtige Prezi presentatie van Gerard Dummer over Google Earth. Ik vond de overlay van oude kaarten heel mooi en leerzaam. De beelden van de concept game gemaakt met Innocrator rondom het gebruik van een zaagmachine door Marc Frenken zagen er veelbelovend uit en ik wil er graag een keer mee spelen als het af is! En van Marieke van Osch moesten we nog allemaal even in de benen, wat wel leuk was voor de afwisseling.

Bij enkele presentaties liet de techniek ons in de steek en dan is de tijd alweer voorbij voordat je er erg in hebt. Ik had bijvoorbeeld graag de berenpodcast van Bruno de Reisbeer even geluisterd of de filmpjes van Hanneke de Brake gezien. En dat boek over Johnny Bunko moet ik ook eens induiken.

Ik heb ook wat mensen niet genoemd, maar heb je nou nog niet genoeg? De foto's van Willem staan hier en alle presentaties zijn opgenomen door Presentations2Go en zijn hier te zien. Wel even Silverlight voor installeren als je dat nog niet hebt gedaan.

Toegift: Marieke bestookt me aan het eind van de presentatie met de Pikachu! Prachtige foto van Willem Karssenberg.

Bookmark and Share
1 Response to "TeachMeet IPON, nog even dan!"
zaterdag, 11 april, 2009
Mooi verslag van de avond Annet. We hebben er met z'n allen weer een geslaagde TeachMeet van weten te maken.

Wat betreft Johnny Bunko: dat moet je zeker even lezen, geweldig boekje. En daarna ook wel een keer naar een Johhny Bunko Breakfast komen he.

Een reactie posten