17.6.09

(1) Comments

Documentcamera's

Annet Smith

, ,

Al enige tijd geleden schreef ik iets over Lumens documentcamera's. Vervolgens won Gerard Dummer een dergelijk apparaat tijdens de TeachMeet van de IPON. En onlangs werd ik op Twitter gevolgd door het account @documentcameras. Reden dus om daar nog eens aandacht aan te besteden.

Wat een documentcamera is?
"Een document camera of visualizer is de moderne variant van twee apparaten die nu dagelijks gebruikt worden in het onderwijs en het bedrijfsleven, de overheadprojector en de episcoop. Een visualizer heeft een, op een arm gemonteerde,  camera die foto’s, documenten en 3D objecten vergroot kan weergeven en opslaan. Met behulp van extra toebehoor is het zelfs mogelijk om ook dia’s , negatieven, röntgenfoto’s en microscoopbeelden weer te geven en op te slaan. Tot slot is het handig om te weten dat alle AVerMedia modellen ook video-opnamen met geluid kunnen maken. 

Het beeld van de document camera kan vervolgens sterk vergroot weergegeven worden op een Televisie, Computerscherm, projectiescherm of digibord. Door de snelle werking is het mogelijk om zeer flexibel en spontaan in te spelen op alles wat voorhanden is. Een demonstratie van een bepaalde handeling, het nakijken van gemaakt werk, het bekijken van kwetsbare voorwerpen of kleine levende dieren wordt nu duidelijk zichtbaar voor iedereen in het gehele leslokaal." (Bron: www.documentcameras.nl)
Achter het Twitter account gaat Rob van Keulen van AverMedia schuil en hij tweet weliswaar veel over de producten die zij leveren, maar gaat gelukkig ook het gesprek aan met mensen die feedback geven. Zo had Willem Karssenberg deze week de vraag gesteld waarom de prijzen van de camera's zo moeilijk op de site te vinden zijn en vrij snel daarna was daar ineens een prijslijst. De prijzen liggen trouwens tussen de €379,- en €1399,-. Tot het einde van de maand is er een speciale lesplan korting, dus als je toch van plan was een dergelijk apparaat aan te schaffen, sla nu je slag.
Vandaag twitterde Rob nog een link naar een speciale Symbaloo pagina over documentcamera's. Dit soort menu's zijn erg handig voor op een digibord. En kijk tenslotte ook nog even naar een presentatie waarin wat lesideeen worden genoemd.
View more PDF documents from interwritelearning.

Disclaimer: ik heb geen banden met AverMedia en wordt niet betaald voor het schrijven over documentcamera's.


Bookmark and Share
1 Response to "Documentcamera's"
woensdag, 17 juni, 2009
Vandaag kreeg ik een direct message van Rob voor mijn feedback. Na het plaatsen van de prijslijst en mijn tweet daarover merkten ze gelijk een stijging van het bezoek.
Zo zie je maar weer dat je maar het beste zo transparant mogelijk kan zijn als leverancier...

Een reactie posten