20.6.09

(1) Comments

Eerste Nederlandse "connected classroom"

Annet Smith

,

Bij Vives las ik een artikel over het Petrus Canisius College uit Alkmaar en omstreken waar men Nederlands eerste zogenaamde "connected classroom" heeft gerealiseerd in samenwerking met Dell. Nu wilde ik wel eens weten wat dat dan inhoudt.
De Connected Class Room is voorzien van moderne Dell-netbooks, een digitale white board en flexible desktops voor alle dagelijkse taken als schrijven, communiceren en onderzoeken. Bovendien zijn de systemen uitgerust met speciale software voor digitale examens en verkiezingen.
Niet wereldschokkend eigenlijk, als je bedenkt dat er al veel meer scholen zijn waar laptops en een digitaal whiteboard worden ingezet. In dit geval zijn het dan geen laptops maar netbooks. Noem het een connected classroom en het is ineens iets bijzonders lijkt het wel. Wat er flexibel is aan de desktops wordt helaas verder niet uitgelegd. Wat men met die software voor verkiezingen gaat doen legt de directeur van de school, Anita Swenneker wel uit:
Door gebruik te maken van software voor digitale verkiezingen zijn wij daarnaast ook een vaandeldrager bij ontwikkelingen voor hedendaagse vormen van democratie.
Ik kan me hier helaas niet zoveel bij voorstellen en zou daarom graag willen weten wat dit voor software is en wat je ermee kan.

Het is altijd goed om te zien dat een school de mogelijkheden van ict-hulpmiddelen inziet en daarom wil ik niet al te negatief overkomen, maar ik heb niet de indruk dat er nou iets echt vernieuwends is neergezet hier. Mocht ik het mishebben, dan hoor ik dat uiteraard graag!Bookmark and Share
1 Response to "Eerste Nederlandse "connected classroom""
Anoniem said :
maandag, 22 juni, 2009
Dit berichtje stond wel op vives.nl, maar niet in de papieren-editie.

Een reactie posten