13.6.09

(1) Comments

Gratis cursus Onderwijs en ICT

Annet Smith

Vandaag kreeg ik van Serge de Beer een interessant bericht gemaild dat ik hieronder integraal heb opgenomen. Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Gratis schriftelijke cursus Onderwijs en ICT

Tijdens vrijwel iedere bijeenkomst over Onderwijs en ICT, wordt het gebrek aan ICT vaardigheden van een grote groep leraren als een knelpunt ervaren. Ook in mijn dagelijkse werkzaamheden als co√∂rdinator Onderwijs en ICT ontmoet ik regelmatig collega´s die wel basisvaardigheden hebben in het gebruik van kantoorapplicaties, maar handigheid missen met het toepassen van een nieuwe generatie ICT mogelijkheden. Juist voor deze groep ontwikkel ik deze gratis schriftelijke cursus, maar ook meer ervaren gebruikers kunnen er hun voordeel mee doen.

Elke maand verschijnt een nieuw deel, waar steeds een ander onderwerp in wordt behandeld. Bijvoorbeeld ´zoeken en vinden´, ´digitale fotografie´ en ´online samenwerken´. Om de cursus zo laagdrempelig mogelijk te maken, hoeven scholen er niet voor te betalen. Een vrijwillige bijdrage in de ontwikkelkosten is welkom, maar zeker geen verplichting. De cursus mag vrij gedownload en verspreid worden.

Officieel start de cursus op 1 september 2009. Elk begin van de maand verschijnt dan een volgend deel. In eerste instantie richt ik me op twaalf delen, maar als er voldoende belangstelling is komt er mogelijk een tweede jaargang. De cursus wordt uitgegeven in PDF-formaat. Cursisten kunnen dus kiezen of zij van het scherm willen lezen, of liever een print maken.

Deel 1 van deze cursus is nu al te downloaden via www.learningtour.nl/cursus
Op deze pagina kun je je ook gratis abonneren, zodat je de nieuwe delen per mail krijgt toegezonden.

Bookmark and Share
1 Response to "Gratis cursus Onderwijs en ICT"
zaterdag, 13 juni, 2009
geweldig Annet. Goede actie

Een reactie posten