22.8.09

(4) Comments

Logitech Professional R800 Presenter

Annet Smith

,

Je ziet ze steeds vaker, van die presenteer muizen, waarmee je op afstand door je presentatie kan klikken en vaak ook nog met een rode lazer iets kan aanwijzen op het presentatiescherm. Op onze school gaan de komende maanden veel zaken veranderen. Zo krijgen alle docenten een laptop en worden de lokalen uitegrust met vaste beamers en schermen. Het wordt dus steeds makkelijker om een presentatie te houden en dan zijn dit soort hulpmiddelen wel erg handig.
Nou is deze Logitech R800 wel het neusje van de zalm en zijn er ook genoeg goedkopere alternatieven, maar mooi is hij zeker. The Gadgets Weblog gaat zelfs zover om het een "teacher's must have" te noemen. En wat kan dit ding allemaal? Je kunt tot 30 meter bij je laptop vandaan gaan staan en er zit een LCD schermpje op waarop je je presentatie kan timen. Het apparaat gaat trillen als een bepaald aantal minuten voorbij is. Zo kun je jezelf er bijvoorbeeld aan herinneren om af en toe het publiek/je leerlingen een vraag te stellen. Ook zit er een groene laser aanwijzer in. Aansluiting gaat via een usb ontvanger.

Nadelen? Hij werkt alleen onder Windows en kost een lieve duit, namelijk €79,-. Maar als je regelmatig iets op een digibord of met beamer laat zien, is het zeker een overweging waard en het is in ieder geval veel beter dan iemand anders die je toetsenbord bedient en die je steeds moet vragen om door te klikken vind ik. Heeft er iemand goede ervaringen met dergelijke presentatie muizen? Ik hoor het graag in de comments!

Bookmark and Share
4 Responses to "Logitech Professional R800 Presenter"
zaterdag, 22 augustus, 2009
Hoi!

Ik gebruik al een tijdje een Speedlink Presenter, nl. de SL-6199. Een fijn apparaatje, lekker licht en handzaam. Hij werkt op twee AAA batterijen en heeft naast de knoppen voor het presenteren bovenop een soort touchpad waarmee je de presenter ook als gewone muis besturing kan gebruiken. Knoppen om tijdens de presentatie het volume aan te passen en een rode laser maken het geheel tot een, voor mij, prettig apparaat. Meer info op: http://www.muizenshop.nl/0/549/1/48/2/116/p/speedlink-4in1-wireless-media-presenter/7152/
maandag, 24 augustus, 2009
Hoi Annet,
Ik heb zelf een paar jaar geleden de goedkoopste presenter bij de Mediamarkt gekocht en heb hier nog regelmatig veel plezier van tijdens presentaties.
Zeker een must have voor docenten die veel presentaties geven. Ten eerste omdat het heel erg prettig werkt en ten tweede omdat het veel professioneler overkomt dan naar je laptop lopen en het juiste knopje voor de volgende sheet te zoeken.
Een echte aanrader dus!

Een goedkoop alternatief is overigens een simpele wireless mouse. Plak het IR lampje af en je hebt ook een wireless presenter!
vrijdag, 28 augustus, 2009
Hoi Annet,

Zelf gebruik ik al jaren een ouder model van Logitech met dezelfde functionaliteit (http://forum.tabletpcreview.com/showthread.php?t=15373) en ik ben er nog steeds erg blij mee.

Overigens werkt deze presenter (en ik neem aan ook de door jou afgebeelde nieuwere presenter) prima op mijn Macs. Ook werkt het prima met andere programma's dan PowerPoint. Met Keynote bijvoorbeeld gaat het op precies dezelfde manier.

Ik vind het voordeel boven een gewone muis dat het bereik vaak beter is en dat je minder gemakkelijk per ongeluk naar een volgende dia klikt. Zeer ontspannen en je hoeft niet steeds bij je computer te staan.

Hartelijke groeten, Marcel
Annet said :
vrijdag, 28 augustus, 2009
Bedankt voor alle aanvullingen. Ik heb zelf intussen de goedkoopste presenter die ik kon vinden (een Konig CMP-Present30) besteld. Deze kost zo'n €30,-, inclusief verzending. Binnenkort kun je hier dus meer lezen over mijn ervaringen daarmee.

Een reactie posten