29.8.09

(0) Comments

Nieuw speeltje, een Konig presenter

Annet Smith

Vandaag werd mijn nieuwste aanwinst, een Konig CMP-Present30 presenter bezorgd en ik ben er meteen mee aan het testen geslagen. De aanleiding om er 1 aan te schaffen was dat ik de komende week veel ga presenteren en dat eigenlijk altijd al wel deed. Ook had ik eerder iets geschreven over de Logitech R800 en toen ik ging zoeken naar goedkopere alternatieven, zonder al te veel toeters en bellen, kwam ik deze Konig tegen. Hij kostte €27,50 en inclusief verzendkosten was ik voor ruim 3 tientjes klaar.

De Konig is erg simpel in uitvoering en gebruik. Er zitten maar 3 knoppen op, eentje voor de laserpointer en 2 knoppen voor vooruit en achteruit bladeren. Hij is niet langer dan een pen, heeft net als een pen een haakje om hem aan je kleding te haken en is iets dikker dan een markeerstift. Verder zit er een (relatief lijvige) ontvanger met usb aansluiting bij en dat alles wordt geleverd in stevige kartonnen opbergdoos met 2 AAA batterijen en een usb-verlengsnoertje.

Ik heb de usb ontvanger aangesloten op mijn netbookje met Windows XP erop en deze werd meteen herkend. Door een Powerpoint presentatie bladeren ging zonder problemen. Hiervoor zal ik hem ook het meeste gebruiken, maar hij is geschikt voor meer besturingssytemen en programma's. Hij werkt volgens de verpakking ook met Windows 98/2000/ME/XP/Lunix (?, zal wel Linux zijn) en Mac OS. Vista wordt niet genoemd, maar daarmee werkt hij ook.

De programma's die ondersteund worden zijn volgens de verpakking "Word, Excel, Powerpoint, ACDSee, Websites, Acrobat Reader etc". Onder Windows heb ik in Word, Excel, Firefox, Acrobat Reader en Internet Explorer 8 gewerkt en overal kun je met 1 druk op de knop een stukje omhoog of omlaag scrollen. De knop werkt niet als page-up en page-down toets, maar scrollt minder ver. In andere schermen met een scrollbalk werkt het ook. Zo heb ik in de Verkenner, in Total Commander en in Picasa zitten scrollen. Voegt niet echt iets toe, want vervolgens heb je toch je muis nodig om iets te selecteren, maar het werkt wel dus. Op de Mac heb ik Keynote getest en ook dat leverde geen problemen op.

De Konig presenter doet precies wat je voor dit geld mag verwachten. Je kunt ermee door een presentatie klikken en door pagina's in programma's scrollen. De laserpointer geeft een felle rode punt en hij is handzaam en makkelijk mee te nemen. Volgende week de grote vuurproef, wanneer ik tijdens de laptopscholingen meerdere keren door presentaties ga klikken.

Bookmark and Share
0 Responses to "Nieuw speeltje, een Konig presenter"

Een reactie posten