Computer!Totaal vergelijkt HD camera's

Annet Smith


Via enkele tweets op Twitter werd ik geattendeerd op een vergelijkend onderzoek dat Computer!Totaal heeft gehouden van 11 HD camera's. In 2 delen worden camera's vergeleken als de Creative Vado HD, de Flip Mino HD en de Kodak Zx1, maar daarnaast zijn vooral digitale fotocamera's in de test opgenomen, waarbij dan alleen gekeken is naar de kwaliteit van de HD filmpjes die ermee gemaakt kunnen worden.
In hun conclusie staat onder meer dat de Toshiba Camileo P30 een goede keus is vanwege de prijs, de 5x optische zoom en den fotomogelijkheden. Als best getest komt de Samsung WB500 uit het onderzoek naar voren, dus een fotocamera waar ook goed mee gefilmd kan worden. Ik begrijp die keuze, maar als je ook laat meewegen, dat een camera klein en makkelijk in het gebruik moet zijn, zou ik toch eerder de Toshiba kiezen. Aangezien dat niet een van de criteria bij het onderzoek was, is de Toshiba geƫindigd als redactie-tip. Een overzichtstabel van alle onderzochte camera's staat hier.Bookmark and Share
2 Responses to "Computer!Totaal vergelijkt HD camera's"
Anoniem said :
woensdag, 02 september, 2009
Leuke uitvinding. Mijn zoon van 11jr heeft ook een hd cam (Vado). Heeft dankzij het gemak veel filmpje op YouTube kunnen plaatsten, nadat papa hem wel even geattendeerd heeft op wat regels.
erg belangrijk wat en wie gefilmd wordt. Mediawijs!

gr. mediameester
Annet said :
donderdag, 03 september, 2009
@mediameester dat is inderdaad iets waar je je kinderen en leerlingen op moet wijzen. Het is met dit soort camera's heel makkelijk geworden om iets op bijvoorbeeld YouTube te publiceren. In de software zit soms gewoon een knop waardoor het meteen naar YouTube wordt geĆ¼pload. Maar als het eenmaal online staat kunnen filmpjes een eigen leven gaan leiden en is het moeilijk om ze er weer af te krijgen als er iemand mee aan de haal gaat. Dus zeker opvoeden op dit gebied.

Een reactie posten