18.9.09

(0) Comments

De iPod Touch in de klas

Annet Smith

,

What happens when you give 32 children in a class an iPod Touch each? Dat is de vraag die Terry Freedman stelde in een tweet over een Britse basisschool waar men de iPod Touch als leermiddel bij het onderwijs heeft ingezet. Je kunt er alles over lezen op de site Learn 4 Life (wat sowieso een prachtige site is als je geïnteresseerd bent in onderwijsvernieuwing).
Het hoofd van de school zegt o.a. dat het gebruik van de iPod Touch ervoor zorgde dat de slimme leerlingen sneller konden leren en dat de zwakkere leerlingen door het gebruik van de Touch meer gemotiveerd raakten om te leren.
Er is ook een filmpje met interviews met de betrokken docent en het schoolhoofd en beelden uit de klas. Kinderen laten zien hoe ze informatie over Henry VIII (een van mijn favorieten uit de Britse geschiedenis, maar dat terzijde) opzoeken op de Touch, woorden opzoeken of beelden van webcams van over de hele wereld bekijken. De toegang tot het internet wordt gefilterd via de verbinding van de school. Een veelzeggende quote van de docent vond ik: "The speed at which they're learning is amazing!" Zo zie je een acht jarig mannetje even demonstreren hoe de copy-paste functie werkt. En hoe hij dat geleerd had? Nou, gewoon door te ontdekken!UPDATE: Rob van Keulen stuurde me via Twitter nog een linkje naar een ander filmpje over de mogelijkheden van de iPod Touch voor het onderwijs, gemaakt in het kader van The iSchool Initiative. Er worden veel prachtige apps in getoond die goed te gebruiken zijn bij verschillende vakken. Wel gericht op de Amerikaanse onderwijs situatie, maar daardoor niet minder interessant. Vind het filmpje hier. En meer over dit initiatief valt te lezen op The iSchool Initiative.
Bookmark and Share
0 Responses to "De iPod Touch in de klas"

Een reactie posten