Raarste gadget van de week: de Tyrant wekker

Annet Smith

,

Als je iets met onderwijs hebt, dan heb je ook iets met tijd. Alles draait roosters, werken tot de bel gaat, vaste tijden voor pauzes. Vandaar dat dit ook niet de eerste keer is dat ik een wekker of klok op dit blog bespreek. Maar deze is wel heel bijzonder (maar dat zei ik bij de vorige geloof ik ook al).
Ik kan me een cursist herinneren die zijn moeder zover had gekregen dat zij hem iedere dag vanaf haar werk (ze begon vroeg) uit bed belde, zodat hij op tijd naar school kwam. Toen we haar ervan overtuigd hadden dat ze misschien de verantwoordelijkheid bij hem zou moeten leggen (hij was tenslotte al 16), was er een periode waarin hij veel te laat kwam omdat hij vergat de wekker te zetten of er domweg doorheen sliep. Uiteindelijk lukt het hem tegen het einde van dat schooljaar  ook om op tijd te komen.

Met deze Tyrant wekker, een ontwerp van Alice Wang, was dit leerproces denk ik wel wat sneller gegaan. Deze maakt namelijk een verbinding met je telefoon en gaat, wanneer je niet op tijd te wekker uitzet, random iemand uit je contactpersonen lijst bellen. Op de display verschijnt dan de naam van het slachtoffer. Daar maak je natuurlijk geen vrienden mee als je, zoals mijn oud cursist, regelmatig door je wekker heen slaapt. "Pure psychological warfare territory", zoals men bij Craziest Gadgets aangeeft.


Bookmark and Share
0 Responses to "Raarste gadget van de week: de Tyrant wekker"

Een reactie posten