15.10.09

(0) Comments

Blog Action Day 2009: Climate change

Annet Smith

,Het is, net als in 2007 en 2008, weer tijd om hier aandacht te besteden aan Blog Action Day. Vandaag kun je op ruim 7000 blogs wereldwijd iets lezen over het thema van dit jaar, Climate Change. Op hun site hebben de initiatiefnemers  8  interessante bronnen geplaatst waar meer te vinden is over klimaatverandering, zoals een top 100 van effecten die klimaatverandering op jouw leven kan hebben.


De link tussen klimaatverandering en onderwijs nu: kijk eens naar het prachtige initiatief Jongeren Milieu Actief. Enkele zinsnedes uit een persbericht dat vorige week verscheen:

Het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief (JMA) is nu digitaal beschikbaar. Docenten kunnen nu nog makkelijker aan de slag met creatieve oefeningen en achtergronden rondom milieu en duurzaamheid. JMA biedt docenten online kant-en-klare pakketten over onderwerpen als klimaatverandering, voedsel en kleding.

JMA@school springt ook in op de actualiteit; zo is er onder meer een les ontwikkeld die in het teken staat van de VN-klimaatconferentie die eind dit jaar in Kopenhagen plaatsvindt. Het lesmateriaal is gevarieerd en stimuleert interactie. Zo kunnen jongeren in debatsessies ondervinden hoe het is om met elkaar te discussiƫren. Ook is er een opdracht waarin ze moeten aangeven hoe zij de wereld in 2050 zien, waarbij ze hun creativiteit de vrij loop kunnen laten. Ter inspiratie wordt 'Speechless' gebruikt, een stripboek zonder woorden, getekend door de kunstenaar Polyp.

JMA@school
JMA@school is het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief met als doel de aandacht voor milieu en duurzaamheid op het voortgezet onderwijs en roc’s te vergroten. Met gastlessen, projecten, opdrachten en filmpjes worden jongeren betrokken bij deze onderwerpen en ontdekken zij wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een beter milieu.


Een mooi initiatief vind ik en ik hoop dat veel docenten deze site weten te vinden!Bookmark and Share
0 Responses to "Blog Action Day 2009: Climate change"

Een reactie posten