13.10.09

(0) Comments

Competent City 2009, een terugblik

Annet Smith

,

Ik heb even moeten broeden over wat ik nou eigenlijk van Competent City van gisteren vond. Ik ging namelijk met een beetje ontevreden gevoel naar huis. Ik was 's ochtends te laat en daardoor had ik de opening gemist, maar hoorde dat dit ook niet zo geweldig was geweest. In de eerste ronde deed ik mee aan de Drempelloos 2.0 workshop, maar de opkomst was wat aan de lage kant en voor mijn gaming deel was weinig interesse, helaas. Ik heb wel leuke gesprekken met enkele deelnemers gehad en heb nog wel wat kunnen laten zien gelukkig, maar had me er iets meer van voorgesteld.
Wel leuk was dat halverwege staatssecretaris Marja v Bijsterveld nog even langskwam en Paul Laper bevroeg over de workshop. Ook erg leuk waren de Bossche bollen die even werden uitgedeeld door Annemarie van het CvI. De reacties achteraf van de deelnemers waren ook overwegend positief, dus kennelijk viel de formule wel in de smaak. Bij de CvI conferentie in april zal ik dan ook graag weer van de partij zijn!De locatie de Reehorst was dusdanig onoverzichtelijk dat ik verschillende mensen helemaal niet heb gezien. Overal waren kleine zaaltjes, gangetjes en trappen zodat je niet echt overzicht had. Ook de beurs was verdeeld over meerdere ruimtes en het kostte me enige moeite om bijvoorbeeld de afdeling paars te vinden waar de meeste stands stonden.In de middag heb ik nog een workshop gevolgd over het Grafimedia spel, dat in een samenwerking tussen BitPress Educatie, Kenniscentrum GOC en het Grafisch Lyceum Utrecht tot stand is gekomen. Het spel is nog nergens op de BitPress site terug te vinden, dus kan ik even nergens naar linken voor meer info. Grafimedia is een ondernemingsgame, gericht op de opleiding voor mediavormgever. In het spel moet je een fictief ontwerpbureau leiden en beslissingen nemen die te maken hebben met budget, marketing en personeel. Afhankelijk van de keuzes die je maakt krijg je punten. 

Ik vond de game niet echt sprankelend en ook de interface was vrij sober. Vooraf moesten we aardig wat leeswerk doornemen en de game ervaring bestond er eigenlijk alleen maar uit om overal getallen in te typen en dan te wachten wat de score was. Ik denk wel dat je er veel van kan leren als je je gaat afvragen waarom je nou zo weinig punten hebt gescoord (of die ander zoveel), maar weet niet of het spel de gemiddelde cursist daarvoor lang genoeg kan boeien. Ik vind op dit gebied Plaza Challenge toch beter qua spelervaring.

Ik heb nog wat op de beurs rondgekeken, wat gepraat met mensen van Bureau ICE over de TOA en Marktplaats 2010 en heb hier en daar wat bekenden gesproken, maar ook verschillende bekenden helemaal niet kunnen vinden (waaronder een directe collega). Ik was dus een beetje teleurgesteld toen ik in de trein terug zat. Ik las dat ik daarin ook niet de enige was. Ik heb vanmiddag de evaluatie ingevuld en nog wat punten daarin aangegeven, maar hoop ook voor de organisatie dat ik een uitzondering was...


Bookmark and Share
0 Responses to "Competent City 2009, een terugblik"

Een reactie posten