30.10.09

(1) Comments

M2Desk

Annet Smith

,

Vandaag, zo las ik in de Vives feed, is de M2Desk geïntroduceerd. Wat is dat, vraag je je misschien af? Nou, op www.m2desk.com valt het volgende te lezen:
M2Desk is een jong en innovatief bedrijf met een uniek product, namelijk een multimedia computer volledig geïntegreerd in het tafelblad. Wat een gewone leerling-tafel lijkt verandert met één handeling in een computerwerkplek. Draadloos, snoerloos, traploos instelbaar en direct in contact met het internet en de schoolserver.

In een handomdraai heeft elk leerling in uw klas een eigen computer tot zijn of haar beschikking en heeft u als leerkracht een doelmatig didactisch hulpmiddel onder handbereik.

M2Desk is op elke type onderwijs toepasbaar en kan op zowel nieuwe als bestaande tafelonderstellen worden gemonteerd. Een M2Desk tafelblad is dus eenvoudig te integreren in ieder klaslokaal en geschikt voor elk schooltype.
Een interessant product. Nou heb ik al wel eerder geïntegreerde schermen in tafels gezien, zoals bijvoorbeeld bij de School voor de Toekomst, en ook zijn er wel voorbeelden te vinden van computers in bureaus, maar nieuw is volgens mij wel dat het op bestaande tafelonderstellen kan worden gemonteerd. Scheelt toch in de kosten dan.

Bij Vives valt nog te lezen dat ook Edumaat een rol heeft bij de introductie van dit product, namelijk in de ondersteuning van het onderwijsinhoudelijke deel. Erg belangrijk lijkt me, anders wordt het al snel een leuk speeltje waar de docent niet van weet wat hij/zij ermee zou kunnen doen. Er hangen ook legio digiborden in scholen die niet of nauwelijks effectief gebruikt worden. Er zijn overigens nog meer partners op de M2Desk te vinden. Ik zou graag willen weten op welke scholen we deze tafels binnenkort kunnen verwachten.


Bookmark and Share
1 Response to "M2Desk"
vrijdag, 06 november, 2009
Geachte mevrouw Smit. Bedankt voor het opnemen van dit artikel. Sinds enkele dagen is op de site van M2Desk een ‘Nieuw & Agenda’ item opgenomen. Hierop kan u de voortgang volgen. Dinsdag 10 november zullen leerlingen van de Holtkampschool te Goes, M2Desk in de praktijk testen.
Januari 2010 zullen er bij Stichting Prisma ongeveer 10 sets in de klas worden gezet als laatste test. Een aantal weken later zullen er onder anderen twee groepen binnen Stichting Prisma worden voorzien van M2Desk.

Met vriendelijke groet,

Dennis Luiten / Richard de Jong

Een reactie posten